Alinur’un sokaktaki karşılığı… İstifa eden İlçe Başkanları… Kimler hangi adayı destekleyecek?

03 Aralık 2018 Pazartesi, 18:43
alim şahin

Bu kadar yanlış üst üste yanlış yapılamaz.

Bir güç var Bursa’yı sanki gözden çıkaran.

Alinur’un netice alma şansı ilçelerde güzel adaylarla desteklenmesidir. İlçelere adaya oy verenler Büyükşehir’e de verir.

Bizim insanımız bir ilçeye farklı büyükşehiri farklı görmez.  Basarsa mührünü ikisine birden basar geçer.

Bu durumda “Ak Parti kendini nasıl kurtarır”  yönünde gerçek bir senaryo üretmesidir.

Burada ki ölçü Recep Altepe’nin aldığı oy oranının altına düşmemesi lazım.

“Bursa ya ne verdiler ne verecekler” sorusudur asıl olan.

Zira köprüden önce son çıkışı kaçırdı Bursa.  Bundan sonra karambole gidiyor Allah hayır etsin.

Bu işlerin eskisi gibi sevgiye dayanmadığı gayet doğal. Menfaate ortaklığına dayalı  bir siyasi dostluk söz konusu.

Biri birinin sayesinde il başkanı, biri diğeri sayesinde büyükşehir başkanı oldu. Şimdilik seçime kadar yürür bu iş.

Bursa tarihinin en kötü 13 – 14 bin kişilik mitingi gördü geçen seçimde parti. Reise karşı en kötü seçim çalışmasını gördü.

Bu dönem Sistemin toparlanması gerekiyordu. Mutlak çare bir değişiklikti. Hangisi olursa olsun nispeten daha iyi olurdu en azından bir nefeslenme olacaktı.

Ama en kötü seçenek Alinur du o oldu. Olanın devamından başka hiç bir şey olmadı hali hazır neyse o.

Bu da Bursa’nın önünü, partinin önünü tıkamak oldu.

 

KİMLER HANGİ ADAYI DESTEKLER?

CHP’nin adayı Mustafa Bozbey’i, İyi  Parti Emin Balkan’ı çıkardı. Emin Balkan balkan camiasının güvendiği isimlerden biri…

MHP şu ana kadar aday çıkarmadı. Velev ki çıkardı. Bu durumda Balkan göçmenleri özellikle Bulgaristan, Rumeli göçmenleri Emin Balkan’ı destekleyecektir.

Diğer taraftan AK parti’nin fanatik küskünleri de MHP’nin adayını beğenseler de beğenmeseler de Cumhur ittifakı kapsamında hareket edip İYİ parti’ye CHP’ye vermektense MHP’ye vereceklerdir.

Her iki durumda da ortalama Ak Parti den yüzde 10-15 civarında oy kaybı yaşanabilir.

Bu da AK Parti’nin son oyunu baz alırsak yüz 42’yi yine yüzde 10 gibi bir kayıp yaşarsa aradan Mustafa Bozbey’in sıyrılması matematik olarak mümkün görünüyor.

Bozbey’e Ak parti den de ciddi miktar da oy gidecektir.  Zira Nilüfer’de gidiyor. Nilüfer’de yüzde 7, yüzde 10 arasında AK parti seçmeninden oy alıyor Bozbey.

Dolayısıyla bunların hepsi risk.

İkincisi, “Alinur’un duruşu, Hakan Çavuşoğlu’nun sessiz kalışı, Efkan Ala’nın silik duruşu, Ayhan Salman’ın emir kulu olması ve herhangi bir varlık gösterememesi, Gülten Kapıcıoğlu’nun Nilüfer’den aday gösterilme ihtimali başlı başına risk, bunların hepsi AK parti adına bir handikaptır.

 

SOKAĞIN NABZI

AK Partililere gelince…  Sokakta konuştuklarınızın neredeyse yarıdan fazlası Büyük oranda Alinur’u desteklemeyeceklerini, oy vermeyeceklerini  söylüyor.

Bir kısmı da korkusundan susuyor, belki bir şey çıkar diye bir umutla bekliyor. Belediye başkan aday adaylığından veya meclis üyeliklerinden bir şey çıkmadığından onlarda dezenformasyona başlayacaklarını söylüyorlar.

Alinur’u zaten Muhtarlar istemiyor.

Teşkilatlara havadan sıcak bir duruşu var gibi görünüyor ama milletin hiç bir dediğini yapmıyor.

İkinci husus. Milletvekillerinin en çalışkan iki ismi Refik Özen, Mustafa Esgin vatandaşı dinliyor ama dinlemekten öte çözüm noktasında bir şey üretilemiyor. Yani AK Parti’nin Bursa’da ki bütün yükü iki vekilin omuzlarında.

Bur da vekillerin yapacağı bir şey yok. Projeler duruyor, hiç bir yatırım yok,, Hiç bir şekilde belediye projelerinden esnafa para akmıyor, Bursa’ya para girmiyor, genel bütçeden de para gelemiyor, Yereldeki işler de durdu, bu da ekonomik kriz Bursa özelinde yerel yöneticiler yüzünden tetikleyici unsur.

Dolayısıyla halkın yüzde 86’tısı işin sosyal güvenlik tarafında yer almış emek yoğun bir şehir Bursa.  Umutsuzluklar var Bursa halkı olarak yerel yöneticiler yüzünden hizmet adına beklentiler adeta köreldi.

 

AK PARTİ BÖLÜK PÖRÇÜK… ESKİ EMEKTARLAR TEDİRGİN

AK parti’nin eski emektarlar çok acayip tedirgin çok acayip de kırgınlar. Yani yeni jenerasyona bütün yetkiler verildi. “Erdoğan’a partiye küfredenler önemli yerlere getirildi. Emektarlara “sen bizim çocuğumuzsun biraz daha bekle” denildi. Gelinen nokta da ak “parti de görev istenmez verilir” denildi. Bu seçim çok önemli bu seçim çok önemli dendi. Üstünden 17 sene geçti. Hala eskiler hatırlanmaz oldu taltif edilmek yerine hiç bir belirti gösterilmedi, değer verilmedi.”

Artık son diyorlar.

Bir çok kişiyle görüştüm AK parti emektarlarından.

Adamlar Ufuk Çömez ve Ufuk Ay için diyorlar ki, “daha düne kadar Erdoğan’a AK Parti ye söylemediğini bırakmayan adamlar bugün gelmiş Osmangazi, Nilüfer gibi 2 buçuk milyon nüfuslu bir şehirde ilçe başkanlığı yapıyor lanet olsun.  Ben bu adamlara gidip de nasıl dosya vereceğim. Elim meclis üyesi dosyasını vermeye gitmiyor, ayağım  ilçe binasından içeri girmeye gitmiyor.”

 

İSTİFA EDEN İLÇE BAŞKANLARI!

“Aday ol vaadiyle istifa ettirilenlerin muhalefeti Alinur Aktaş. Onları orada görmek istemiyor. Bu istifa edenlerin bir ikisi belki de aday yapılacak, diğerlerinin de kıçına tekme basılacak onlarda düşman hanesine yazılacak. Dolayısıyla Bursa’da kaynaştırıcı bir siyaset yok, birleştirici bir siyaset yok, uzlaştırıcı bir siyaset yok.”

Kurucular dahi adeta dolmuş durumda.

İnin sokağa sorun bakın.

Özellikle Artvin kesimi öyle, Karadeniz kesimi öyle, Dağlı kesimi öyle, Balkan ve Rumeli kesimi öyle, Kafkas kesimi öyle. Ne olacak bu işin sonu. Ha?

Hüsran olursa ne olur?

Diğer türlü kimse tenkitten uyarıdan anlamıyor.

Tenkit edenleri de düşman görüyor, dost görmüyorlar.

Unuttular…  “AK Parti dost acı söyler kavramını unuttular, unutturdular.”

“Kimse bir şey söylemesin biz bildiğimizi yapalım” diye adeta parti içinde bir polis devleti kurulmuş durumda.

Herkes susturuldu. Ama bu suskunlar bana göre sandıkta hiç beklenmeyen hadiselere neden olacak gibi duruyor.

Çünkü adamlar Alinur’a Hakan’a, Ayhan’a ve diğer yöneticilere çok öfkeliler…

Halbu ki, “her seçim de bu seçim çok önemli önümüze bakacaz???” diyenler. “Tamam da partiyi bu günlere getiren, çalışmalarda eşini dostunu unutup yüzünü görmeden gece gündüz emek sarf edenleri unuttular. Bu partinin masasını sandalyesini kirasını yemeğini, otel toplantılarını karşılamak için yok zamanda kapı kapı  dilenerek para toplayıp miting yapmak, teşkilatlara ayakta tutmak için varını yoğunu harcayan, köylerde horozlar öterken gece gündüz çalışanlar bugün yok sayılmak için mi çalıştılar?”

Geçmişten bugüne bu partinin tüm milletvekilleri partinin hafızası değil miydi?

Bakın Rahmetli Recai Ustaoğlu’nu kim hatırlıyor ha söyleyin.

Kimse hatırlamıyor. Elinde Partinin senetleriyle öldü  adamcağız.

Allah’tan korkun.

Onların emekleri bugün sürdüğünüz sefada kazandıklarınız sizi kör eder.

“Sizin keyif sürmeniz, ayrıştırma yapıp teşkilatları parçalamak, partinin halk nazarında kredisini tüketmek için mi hasta olup ailesini ihmal etti bu adamlar ha?

O günden bugüne bu partiyi getirdiler. Çocuklarını göremeden partide görev yapanlar gecesini gündüzünü harcayanlar, Bursa’da ki ilk mitingini yapan adamlar var. Ama hiç birini kimse hatırlamıyor. Tümü bir kenara itildi. Küstürüldü, kırıldı.

Oysa Balık baştan kokuyor. Bu partinin akil insanları var.  insan hatır için de yerel sorumlular yapmıyorsa genel merkez bunu yapmalıdır. Genelde eskileri türkiye geneli emektarları toplasanız insanlara değer verseniz, onlara danış sanız olmaz mı?

 

EHLİYETSİZLER…  DONUNU TOPLAYAMAYANLAR!

Daha düne kadar donunu toplayamayanlara danışırsanız olacağı budur.

Tügva’ya kafasını sokmuş, KADEM’e burnunu sokmuş, her dönem ortalığı karıştıran Birlik vakfı yönetimine, efendim ensar vakfına iş olsun diye girmiş, Menzile şuraya buraya  danışacağına bu partinin gerçek sahiplerine, emekçilerine dava adamlarına niye danışmadınız adayınızı belirlerken?

Bunlar size ne yaptı, Davayı en zor zamanlarda eşinden, işinden dişinden ayrılarak buraya getirdikleri için kötülük mü yaptı bu insanlar…

Yaşlı başlı emektarları kıçı kırık çocuğun önünde ceket iliklettiriyorsunuz.

 

PARTİYİ AYAĞA DÜŞÜRDÜLER

Bu nedenle şunu söylüyorum.

Kime sorarsanız sorun…

“Ak Parti  tabanı hiç olmadığı kadar kızgın, kırgın, umutsuz, bitkin, bir o kadar da öfkeli durumda.”

Bakmayın öyle üç beş tane çığırtkanın çıkıp da slogan attığına.

Hepsinin tuzu kuru herkese bir şeyler vaat edilmiş, Bağıranları toplasın beş yüz kişi çıkmaz.

İl gençlik kolları yarın sabah 10 bin kişiyi meydana indirebilir mi? İddia ediyorum 5 yüz kişiyi indiremezler. İL kadın kolları yüz tane kadın getiremez.

Ne yaptınız siz? Ne yaptınız arkadaş ne yaptınız?

Bu kadar iktidar nimetlerini kullanıyorsunuz.  Yerelde genelde nimetlere rağmen İddia ediyorum Gençlik kolları, kadın kolları, il yönetimi yarın sabah on bin kişiyi meydana getir deseniz bin kişiyi getiremezler.

Yazıklar olsun.

Hatırlayın…

Bugünkü İyi partinin milletvekili İsmail Tatlıoğlu 1999 seçimlere üç ay kala banko aldı diye bakılıyordu.

Pat Teröristbaşı Öcalan yakalandı Türkiye’ye teslim edildi. DSP hem Büyükşehir’i Osmangazi’yi, Nilüfer’i Yıldırım’ı tulum aldı bu işi bitirdi.

Ama 2002’da ne oldu. Bursa’yı silip süpüren DSP oyu yüzde 1 buçuğa düştü.

Bunların hepsi yaşanmış gerçekler.

Ama AK parti’ye belli ki bir musibet gelmeden akıllanmayacaklar.

Ne olur bilmiyorum ama bu seçim iyi olmayacak.

Belki adaylar netleşirse çok daha net konuşabileceğiz ama şu an görüntü bu.

Sokaktaki vatandaşa göre Alinur’la Ak Parti iyi gitmiyor.

Birleştirmek yerine tamamen partiyi ayrıştırıcı figür olarak öne çıkarılmış gibi görünüyor.

Altını çiziyorum…

Birileri Bursa’da Ak Parti ye operasyon çekiyor. Kaybetmesi için elinden geleni yapıyor.

Bu gerçekleri yazıyorum çünkü yazmak zorundayım.

Bunları biz yazınca düşman oluyoruz.

Ama birileri Hakan Çavuşoğlu’nu, Ayhan Salman’ı yerden yere vurunca ak partili olur. Bu ikiliye Alinur’a katarsanız kötü olursunuz. AK Parti düşmanı olursunuz.

Öyleyse samimiyet yok arkadaş.

Kimse samimi değil.

Herkes menfaat peşinde dava değil.

Kimse davadan bahsetmesin.

Bursa AK Parti de dava adamı kalmamış.

Tümü kenara itilmiş menfaat çeteleri kol geziyor.

Kimse kusura bakmasın bu gerçeğin ta kendisi.

Yine de söylüyorum; Eğer İlçe adayları, meclis üyeleri senin benim adamım yerine toplumu temsil edecek karşılığı olan kişilerden oluşursa Ak Parti bu tehlikeyi savuşturabilir.

Yoksa Benim bire bir edindiğim tepkilerin altından REİS’e rağmen bu Alinur kalkamaz. Kaybeder arkadaş.  REİS’e ve AK parti ye bu kötülüğü yapanlar utansın.

Yine de hayırlısını diyorum..

 

.

alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz