Başkan Edebali Uluslararası sempozyumda Yıldırım’ı anlattı…

02 Kasım 2018 Cuma, 15:02
edebali

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ‘Alanya Uluslararası Yerel Yönetimler Sempozyumu’nda, ilçede uyguladıkları yönetim stratejilerini aktardı.

Alanya Belediyesi, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Alanya Uluslararası Yerel Yönetimler Sempozyumu’na katılan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım’ın idaresindeki yerel yönetim stratejilerini paylaştı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Rektörü Mehmet Durdu Öner, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hasan Güneş, belediye başkanları ve akademisyenlerin katıldığı sempozyumda Başkan Edebali, Yıldırım’da yürüttükleri hizmetler ve belediyecilik çalışmaları hakkında bilgi verdi. İlçe sakinleriyle birlikte Balkanların, Kafkasların ve Anadolu’nun her köşesinden gelerek Yıldırım’ı yurt edinen vatandaşlarla beraber 750 binlik nüfusuyla 52 ilden büyük bir yerel yönetim olarak ortak aklı ve katılımcı belediyecilik anlayışını temel prensipleri olarak gördüklerini vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Geçmişi asırlar öncesine uzanan, birbirinden kıymetli değerleri bünyesinde barındıran, gönül coğrafyamızın tüm unsurlarının yer aldığı, kültür mozaiği şehrimiz Yıldırım’a hizmet ederken birçok stratejik plan dahilinde çalışma yapıyoruz. Kadim medeniyetimizden bizlere miras kalan İnsanı yaşat ki devlet yaşasın şiarıyla yürüdüğümüz bu yolda, tüm hemşehrilerimize ulaşmaya, insanımıza dokunmaya büyük önem veriyoruz. Vatandaşlarımızı ilçemizin sakini değil sahibi olarak görerek yönetimde söz sahibi olmaları adına ortak aklın ışığında katılımcı belediyecilik anlayışımızla, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla şehrimizi geleceğe taşıyoruz” dedi.

‘BİRLİKTE YÖNETİYORUZ’

Yıldırım Belediyesi olarak misyon ve vizyonu belirlerken, kentsel gelişimi referans alan, katılımcı, kültürel, sosyal, çevre dostu ve hizmet odaklı belediyeciliği esas aldıklarını aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırımlıların memnuniyeti için proaktif yaklaşımla kaliteli ve güler yüzlü hizmet sunma hedefi misyonu oluşturduk. Medeniyetlerin buluşma noktası olan Yıldırım’ı tarihsel mirası ve tabiatı ile bütünleştirerek yeniden inşa etmek ve ideal bir şehir kimliğine kavuşturmayı kendimize öncelikli vizyon olarak belirledik. Plansız yapılaşma ile anılan şehrin makus talihini değiştirerek yaşam standartlarını yükselten projelere imza atıyoruz. Vatandaşlarımızla, esnafımızla, muhtarlarımızla, okul müdürlerimizle ve kamu kurum yöneticilerimizle sık sık bir araya gelerek uygulanması gereken yönetim stratejimizi oluşturuyoruz. Kültür sanat etkinliklerimizle hemşehrilerimizin sosyal yaşamında büyük bir dönüşüme katkıda bulunuyoruz. Paylaşmayı ve yardımlaşmayı esas alan toplum yapımız doğrultusunda komşuluk ilişkilerinin, mahalle kültürünün gelişmesi adına insanları dayanışma duygularıyla birbirine yakınlaştırıyoruz. Sürdürülebilir çevre politikamızla, geri dönüşüm çalışmalarına büyük önem veriyor, hemşehrilerimizi teşvik ediyor ve doğanın korunarak gelecek nesillerimize aktarılması adına gayret gösteriyoruz” dedi.

ORTAK AKIL VURGUSU

Yıldırımla ilgili çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Edebali, şehrin toplumsal hayatında bilimin önder olması, bilimin pratiğe yansıtılmasının önemine vurgu yaptı. Toplumsal kalkınmanın ancak toplumun birlikte sürdürüldüğünde başarıya ulaşabileceğine işaret eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Görev süremizin ilk gününden itibaren yönetim anlayışımızın merkezine ‘ortak akıl’ı koyduk. İnsanlarımızı yönetim mekanizmamızın içerisinde dahil edecek projelere imza attık. Biz hemşerilerimizin düşüncelerini, taleplerini önemsiyoruz. Şehrin değiştirilmesini sadece fiziki mekanların yenilenmesi olarak değerlendirmiyoruz. Bunu sosyal ve kültürel projelerimizle destekliyoruz. Böylece, insanlarda değişiyor, sosyal aidiyet duygusu artıyor, toplumsal nezaket kültürümüz artıyor. Sosyal dönüşümü hayata geçirirken, kültürümüz, geleneklerimiz, geçmişimizi de muhafaza ederek sosyal bütünleşmeyi ve gelişmeyi yakalıyoruz. Geniş yolları, ticari alanları, sosyal donatı alanları, eğitim, sağlık ve spor alanlarıyla yaşam standartları yüksek, insanları mutlu ve huzurlu ‘İdeal Şehir Yeni Yıldırım’ı hemşerilerimizle birlikte oluşturuyoruz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz