Kulislerden son haberler…

17 Ekim 2018 Çarşamba, 13:40
kulis

AK Parti de aday belirleme çalışmaları olanca hızla devam ediyor. Genel merkez de Türkiye geneli yapılan kamuoyu yoklamalarıyla ortaya çıkan sonuçların farklı kanallardan gelenlerle örtüşüp örtüşmeyeceği belirtilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ortaya koyduğu sıfatlara haiz olanların yada bu sıfatlara yakın olan adayların tercih edileceği konuşuluyor.

Bursa Hafıza’nın Ankara kulislerinden son bilgiler ışığında derlediği (edindiği ) bilgiler ve genel kanı şöyle;

“Türkiye geneli büyük oranda mevcut başkanların değişmesi… Yönettiği kentte başarı oranı var mı, varsa halka yansıması ne yönde?  İddia düzeyinde ortaya çıkan olumlu yada olumsuz haberlerin geçeklik payı. Medya da yazılan çizilen hataların giderilip giderilmediği.  Göstermelik basit icraat veya hizmet olmayan paylaşımların hizmet gibi sunulması.. AK Parti vizyonu ve kaliteyi düşürücü hal ve hareketlerden kaçınılıp kaçınılmaması. Görevde kaldığı zaman diliminde beklenen memnuniyeti sağlayıp sağlayamadığı. Seçmen üzerindeki pozitif ve negatif iz bırakması.. Seçim dönemlerinde vaatlerin yerine getirip getiremediği. Hizmette samimi çalışma ve sonuca ulaşıp ulaşamadığı..  Özel kanallardan ulaştırılan bilgi belgeler…  Geçmişte başkanlık yapmışsa halkın olumlu olumsuz tepkileri ve tablosu göz önünde bulundurulması.”   Bahsi edilen maddeler ve daha fazlasını içeren sayfalar dolusu içeriklerle aday belirleme çalışması yapılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuyla ilgili çok titiz bir çalışma ekibi kurduğu gelen bilgiler arasında.

BURSA DA DEĞİŞİM

Ankara’nın Bursa ayağında AK parti belediyeleriyle alakalı genel bir memnuniyetsizlik oluştuğu bu nedenle büyük oranda değişime gidileceği Genel merkez lobilerinde konuşulanlar olarak öne çıkıyor. Bununla beraber görevde olduğu süre ve seçimin ağırlığını kaldıramayacak bazı teşkilatlarda değişime gidilmesi gündemde.

CHP KULİSLERİ

CHP’de Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’le ilgili kesin kararların olduğu kulislere düştü. Genel Başkan Kılıçdaroğlu Bozbey’e ”Ya  Büyükşehir’e aday olursun yada Nilüfer’e aday gösterilmezsin” şeklinde dayatması söz konusu. Bu dönem AK parti’nin zayıflığını kazanca çevirmeye çalışan CHP’de Erkan Aydın’ın Osmangazi adaylığına kesin gözüyle bakılırken, Mustafa Bozbey’in Büyükşehir’e, Ceyhun İrgil’in Nilüfer’e aday gösterileceği son kulis bilgileri olarak öne çıkıyor.

 

Kaynak: Bursa Hafıza

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz