Saadet Partisi’ne verilen bütün oylar ‘istisnasız’ CHP’ye yaradı!

25 Haziran 2018 Pazartesi, 14:53
Saadet Partisi’ne verilen bütün oylar ‘istisnasız’ CHP’ye yaradı!

Saadet Partisi, tarihinin en kötü seçimlerini atlattı. Erdoğan düşmanlığı için CHP gibi İslam ve vatan düşmanı CHP ile birlik yapan Saadet, seçimlerden sonra şoku yaşadı. CHP ile ittifak yapan parti vekil çıkaramazken, Saadet’e verilen oylar istisnasız CHP’ye yaradı. CHP, Saadet sayesinde 3 vekil çıkardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan karşıtlığı yüzünden, “Erdoğan olmasın da, kim olursa olsun” mantığıyla hareket eden Saadet Partisi, CHP’ye 3 vekil kazandırdı. Kendisi meclise girme uğrunda İslam ve vatan muhalifi, ecdadımıza “zalim” diyecek kadar alçalan CHP ile ittifak yapan Saadet hiçbir vekil çıkaramadı. Bununla birlikte memleket muhalifi CHP, Saadet sayesinde 3 vekil kazandı. Kısacası Saadet Partisi’ne verilen oylar istisnasız CHP’ye yaradı.SAADET’İN OYLARI İSTİSNASIZ CHP’YE YARADI

Saadet Partisi’nin oylarının birçok ilde CHP’ye yaradığı görüldü. CHP, uzun zamandır milletvekili çıkaramadığı Adıyaman, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Nevşehir, Şanlıurfa ve Yozgat’ta, Saadet Partisi ve İYİ Parti’nin oylarıyla ittifak sayesinde birer milletvekili çıkardı.

Saadet Partisi, seçim sonuçlarının ardından aldığı oy ile kendi aday listesinden vekil çıkartamazken CHP kontenjanından listeye soktuğu 6 isimden 3’ünü Meclis’e taşıdı.

CHP’nin Saadet sayesinde kazandığı milletvekilleri: 

İstanbul’dan:

1. bölge 11. sıra adayı Hüseyin Emre Bağce

3. bölge 9. sıra adayı Nazır Cihangir İslam

Konya’dan:

2. sıra adayı Abdülkadir Karaduman

‘DAHA İYİSİNİ BEKLERDİK’

Partinin cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu da sandıktan beklediği oy oranına ulaşamadı. Yüzde 0.91 oranında kalan Karamollaoğlu yaklaşık 400 bin oy aldı. Karamollaoğlu’nun eşiyle birlikte oy kullandığı Çankaya Lisesi’deki 1067 numaralı sandıktan kendisine sadece 2 oy çıktı. Seçimle ilgili açıklama yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Bugün gördüğümüz neticeden çok daha iyisini beklerdik. Ama demokrasilerde milletin tercihi neyse ona saygı duyulur” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz