Yeni emekliye hem ikramiye hem de promosyon 1600 TL verilecek

24 Haziran 2018 Pazar, 01:27
para

Temmuz ve ağustosta emekli olacakları, Kurban Bayramı öncesi bin lira ikramiye ve 600 liraya varan promosyon bekliyor. Yeni emekliler bu yaz bin 600 lirayı cebine koyacak, ayrıca temmuz zammından da yararlanacak.

Emekli olanlar aylık bağlanmasının sevincini yaşarken, 2 imkana daha kavuşacak. Yeni emekliler hem Kurban Bayramı öncesi biner lira ikramiye hem de 600 liraya varan banka promosyonu fırsatını yakalayacak.

2 BİN LİRA İKRAMİYE

Bayram ikramiyesi sadece mevcut emeklileri değil, yeni emekli olacakları da kapsıyor. Emekli aylığı bağlananlar, ikramiye hakkı da elde etmiş olacak. Emeklilik tarihini izleyen dönemlerde verilecek bayram ikramiyelerinden yararlanacaklar. Yine yeni emekliler, banka promosyonunu da alabiliyor. Emekli aylığı bağlananlar, bankasını seçip 3 yıllık dönem için 600 liraya varan promosyonu da cebine koyabiliyor. İlk ikramiye ödemesi ağustosta, Kurban Bayramı öncesinde verilecek. Ödemenin ağustosun ilk haftasında yapılması planlanıyor.

600 LİRA PROMOSYON

Açıklanacak ödeme tarihinde emekli aylığı bağlanmış olanlar, bin lira ikramiyeyi alabilecek. Bu kişiler, bundan sonra yapılacak tüm ikramiye ödemelerinden de yararlanacak. Kurban Bayramı öncesinde ödenecek bin lira ikramiyeyi de cebine koyacak olan bu kişiler, banka promosyonuyla da 600 liraya varan ödeme alabilecek. Böylece bu yaz maaşın yanı sıra 1 bin 600 liralık ek gelir elde etmiş, temmuz zammından da yararlanmış olacaklar.

Ek ödeme artacak

Emekliler enflasyon rakamlarına kilitlenmişken ek ödeme zammıyla umutlandı. Emekli maaşlarıyla birlikte her ay verilen ek ödemenin artırılmasının gündeme gelmesi, milyonları heyecanlandırdı. Türkiye Emekliler Derneği tarafından gündeme taşınan talep, büyük yankı uyandırdı. Vergi iadesinin yerine getirilen ek ödemenin oranı maaşın yüzde 4-5’i oranında olurken, şimdi 2 kat artırılıp yüzde 8’e yükseltilmesi bekleniyor. Talep hayata geçerse, SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri, her ay maaşlarının yüzde 8’i oranında ek ödeme alabilecek. Böylece emeklilerin pek çoğunun ek ödemesi 2 kat artacak.

Kaynak: Güneş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz