Ramazan bereketi Yıldırım da yaşandı

18 Haziran 2018 Pazartesi, 14:05
yıldırım bel

Yıldırım Belediyesi, birlik, beraberlik ve paylaşma iklimi Ramazan ayında, on binlerce ilçe sakinini bereket sofralarında ve kültürel etkinliklerde bir araya getirdi.

Paylaşmayı esas alan sosyal belediyecilik çalışmalarıyla insanlara mutluluk götüren Yıldırım Belediyesi, vatandaşları 11 Ayın Sultanı Ramazan’da hem bereketli iftar ve sahur sofralarında hem de manevi iklime uygun kültürel etkinliklerde buluşturarak büyük Yıldırım ailesinin kenetlenmesini sağladı. Geride kalan Ramazan ayında 38 bin 500 Yıldırımlı 30 mahallede katıldığı iftar ve sahur sofralarında aynı ekmeği bölüşerek manevi iklimi paylaştı. Yine bu dönemde Ramazan coşkusunun en üst düzeyde yaşanması için konser ve söyleşi programları düzenleyen Yıldırım Belediyesi, Bayrak Meydanı’nda Yavuz Bahadıroğlu, Sedat Uçan, Ebubekir Sofuoğlu, Celalettin Ada, Mehmet Çelik, Yavuz Değirmenci, Yusuf Güney, Süleyman Özışık, Alişan Kapaklıkaya ve Dursun Ali Erzincanlı’yı 40 bin 500 kişi ile buluştururken, 27 farklı mahallede hem çocuklar hem de yetişkinler için düzenlenen etkinliklerle mutluluğu 24 bin 300 mahalle sakininin ayağına götürdü.

‘BEREKET SOFRALARINDA KENETLENDİK’

Dayanışmanın, paylaşmanın, birlik ve beraberliğin şehri Yıldırım’da ilçe sakinleri ile bereket sofralarında bir arada olarak aynı lokmayı paylaşmanın Ramazan’ın maneviyatının şehrin tamamında hissedilmesini sağladığını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Ramazan bereket ayı, paylaşma ayı ve rahmet ayıdır. Arınma ve nefis muhasebesinin yapıldığı mukaddes bir aydır. Bizler de on binlerce Yıldırımlı olarak bereket sofralarımızda kenetlendik. Bu bizim kültürümüzün de bir parçasıdır. Birbirimizin gönülleri arasında köprüler kurduk” dedi.

MUTLULUK MAHALLELERE TAŞINDI

Ramazan ayı boyunca manevi iklimin atmosferini her yaştan Yıldırımlının yaşaması için Bayrak Meydanı ve mahallelerde çeşitli kültürel etkinlikler gerçekleştirdiklerini aktaran Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Konserler, söyleşiler, Karagöz-Hacivat gösterilerinin yanı sıra ünlü sanatçılarımızın Yıldırımlılarla buluştuğu programlar düzenledik. Geleneksel Ramazan etkinliklerini yaşatırken her yaştan Yıldırımlının bu atmosferden pay sahibi olması için mutluluğu mahallelere taşıdık. Paylaşmayı esas alan sosyal belediyecilik çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürerek bir sonraki Ramazan ayına sağlıklı ve refah içinde ulaşmayı tüm hemşehrilerim adına Cenab-ı Hakk’tan diliyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz