Yıldırım çiçek açıyor…

31 Mayıs 2018 Perşembe, 17:33

Şehir estetiği için birçok uygulamayı hayata geçiren Yıldırım Belediyesi, gerçekleştirdiği peyzaj düzenlemeleriyle de ilçenin güzelliğine güzellik katıyor.

Yıldırım’a parklar ve dinlenme alanları kazandırmayı sürdüren Yıldırım Belediyesi, görsel güzelliğe yönelik çalışmalarını da sürdürüyor. Bu çerçevede parklara dikilen her mevsime uygun çiçekler ilçeye ayrı bir güzellik katıyor. Yıldırım Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, sonbaharın gelmesi ile birlikte ağaç ve çim alanlarında dip açımı, gübreleme ve deforme olan ağaçların yenilenmesi ile parkların temizliğini gerçekleştirerek hem ağaçları ve bitkileri koruma altına alıyor hem de yapılan budama çalışmaları ile ağaçların sağlıklı kalmasını sağlıyor. 2018 yılının başından bugüne 42 bin 916 adet çiçek dikimi gerçekleştirilirken, 12 bin 521 adet de fidan ve bitki Yıldırım’ın güzelliğine güzellik katmak için ilçenin çeşitli noktalarına dikildi.

YILDIRIMI ZENGİNLEŞTİRİYORUZ

Yıldırım’ın sürdürülebilir çevre stratejisi kapsamında mevcut park ve bahçelerin bakımlarının belirli aralıkla yapıldığını dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, çevre düzenlemesi, peyzaj ve yeşil alan çalışmalarıyla ilçeye estetik bir kimlik kazandırdıklarını belirtti. Şehirlerin zenginliğinin parkların ve yeşil alanların fazlalığı ile doğru orantılı olduğuna işaret eden Başkan Edebali, “Vatandaşlarımızın mahallerde rahat nefes alabildikleri, günlük yaşamın stresinden uzaklaştıkları, çocuklarımızın oyun oynayabildiği park ve bahçelerimizin bakımlarını aksatmadan devam ettiriyoruz. Ayrıca şehrimize yeni parklar, mesire yerleri ve yeşil alanlar kazandırmak adına projelerimizi hayata geçiriyoruz. Bir şehirde parklar ne kadar fazla ise insanlar o kadar mutludur” diye konuştu.

DOĞAYA VE ÇEVREYE DUYARLI HİZMETLER

Vatandaşların yaşam kalitesini artırmak adına Yıldırım’da doğaya ve çevreye duyarlı hizmetleri sürdürdüklerini anımsatan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’ın yeşil ve güzel bir şehir olabilmesi için Yıldırım Belediyesi olarak her fırsatta yaptığımız çalışmalarla çevreye verdiğimiz önemi gösteriyoruz. Çevrenin korunması ve yaşatılması projesi içerisinde yer alan ‘Yeşil Yıldırım’ hedefini gerçekleştirmek adına ağaçlandırma çalışmalarına da hız kesmeden devam edeceğiz. Hemşehrilerimizle güç birliği içerisinde yeşil ve yaşanabilir Yıldırım’ı inşa ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz