Haredi Yahudileri İsrail’e başkaldırdı: Türkiye buraya da gelsin!

04 Nisan 2018 Çarşamba, 14:12
Haredi Yahudileri İsrail’e başkaldırdı: Türkiye buraya da gelsin!

Haredi Yahudilerin işgalci terörist İsrail devletine olan tepkisi dinmiyor. Ultra ortodoks Yahudilerinden Ben Tziyon Margilit, “İsrail hem bize hem Filistinlilere zulmediyor. Türkiye’nin buraya gelmesini istiyoruz. Biz Türkiye’nin, İsrail kurulmadan önce egemen olduğu gibi yeniden buraya egemen olmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.Ultra Ortodoks (Haredi) Yahudisi Ben Tziyon Margilit, İsrail’in hem dindar Yahudilere hem de Filistinlilere zulmettiğini söyleyerek “Yahudilerin en güzel günlerini Osmanlı döneminde yaşadığını” belirtti.

İsrail’in güneyindeki Askalan (Aşkelon) Sulh Ceza Mahkemesi’nin pazartesi günü hayatını kaybeden bir buçuk aylık çocuğa otopsi yapılmasına karar vermesi, ülkenin yüzde 11,1’ini oluşturan Ultra-Ortodoks (Haredi) Yahudilerin öfkesine neden oldu.

“EN GÜZEL GÜNLERİ OSMANLI DÖNEMİNDE YAŞADIK”

Dini gerekçelerle otopsi kararına karşı çıkan Haredi Yahudilerine dün Kudüs’te polis TOMA’larla sert şekilde müdahale etti. Müdahale esnasında tazyikli suyla ıslanan Haredi Yahudisi Ben Tziyon Margilit yaptığı açıklamada, İsrail’in hem dindar Yahudilere hem de Filistinlilere zulmettiğini söyleyerek kendileri için en güzel günlerin Osmanlı döneminde yaşandığını ifade etti.

Türkiye’nin Filistin’e geri dönmesi ve kendilerine yardım etmesi çağrısında bulunan Margilit şunları dile getirdi:

Altı hafta önce doğan çocuğu defnedebilmemiz için cenazesinin bize teslim edilmesini istiyoruz. Ancak onlar otopsi yapmak istiyorlar. Vücudunu kesmek istiyorlar. Defnetmemize de izin vermiyorlar.

Margilit, İsrail’in kendilerine zorunlu askerlik hizmetini de dayattığına dikkati çekerek, “Bunun yanı sıra dindarlara askerlik hizmetini dayatıyorlar. Ancak bizim seküler İsrail devletiyle hiçbir alakamız yok.” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN YENİDEN EGEMEN OLMASINI İSTİYORUZ”

Margilit, Türkiye’nin yeniden bu topraklarda egemen olmasını istediğini belirterek, “İsrail hem bize hem Filistinlilere zulmediyor. Türkiye’nin buraya gelmesini istiyoruz. Biz Türkiye’nin, İsrail kurulmadan önce egemen olduğu gibi yeniden buraya egemen olmasını istiyoruz. Çünkü bu bizim için en iyisidir. İsrail devleti seküler, laik bir devlet olmak istiyor, Tevrat’a bağlı, dini vecibeleri yerine getiren Yahudi bir devlet olmak istemiyor.” şeklinde konuştu.

ERDOĞAN SLOGANLARI ATTILAR

Bu sırada Margilit ile röportaj esnasında çevredeki bazı Haredi Yahudileri de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sevgi gösterilerinde bulunarak, “Erdoğan, Erdoğan” şeklinde slogan attı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz