AŞIRI UYKU VE UYKUSUZLUK NEDİR?

19 Mart 2018 Pazartesi, 14:31
uyku apnesi uykusuzluk

“16 Mart Dünya Uyku Günü” nedeniyle uykunun önemi, yararları, uyku sağlığı ve bozukluğu konusunda vatandaşlar bilgilendirildi.

Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantı da Dünya’da ve ülkemizde her geçen gün hakkında bilgilerin arttığı ve gittikçe ilgi ve dikkat çekici alan olan “uyku” konusu masaya yatırıldı.  Nöroloji Uzmanı Dr Aygül GÜNEŞ normal uyku,  gerekli olan şartlar, ideal uyku süreleri, uyku sırasında beyinde gelişen kimyasal ve biyolojik reaksiyonlar ve uyku fizyolojisi için günümüzde yapılabilen kayıtlardan bahsetti.  Uyku sırasında gelişen bozuklukların teşhisi için gerekli olan uyku laboratuarı ekipman ve elemanlarından tedavi aşamalarında yaşananları anlattı.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr Tekin Yıldız ise son yıllarda gittikçe sağlık sorunu olan “uykuda nefes durması”  “uyku apnesi” hakkında sunum yaptı.   “Uyku apnesi” hastalığının ölümcül nedenlere yol açtığını belirten Yıldız,  hastalığın belirtilerini sıraladı.   Konunun halk arasında daha iyi anlaşılması adına belirtileri gözlendiği, kimlerin bu hastalık için risk altında oldukları, sorununa neden olabilen çeşitli tıbbi durumlar, bu hastalığın varlığında insanlarda ne tür tıbbi sorunların ortaya çıkabileceği anlatan Yıldız, “Özellikle erkekler, 40 yaş üstünde olanlar ve kilo sorunu olanlarda daha sık ortaya çıkabileceği vurguladı teşhis ve tedavi yöntemlerini aktardı.

Halk arasında “uykusuzluk” olarak bilinen “insomnia” hakkında bilimsel açıklamalar ışığında Uykusuzluk, tıbbi ve psikolojik nedenler, teşhis ve tedavisiyle ilgili önemli konulara değinilen toplantıda toplumda sık rastlanılan şikayetlerden olan “aşırı uykululuk”hali nedenleri  teşhisi ve tedavi sonuçları anlatıldı. Katılımcıların  sorularını da yanıtlayan hekimler halk sağlığı ve daha kaliteli yaşam standartlarıyla alakalı aydınlatıcı bilgiler verdi.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz