TÜRKÜSEVERLER MEHMET ÇINAR’IN SESİYLE COŞUYOR

23 Aralık 2017 Cumartesi, 14:28
mehmet-çınar

Türkülerin usta ismi Sanatçı Mehmet Çınar türkü dostlarına keyifler anlar yaşatıyor.

Seslendirdiği birbirinden güzel türkü ve ezgilerle izleyenlere keyifli anlar yaşatan sanatçı Çınar, geçmişten geleceğe yaşanmış acı tatlı hikayeleri bağlamanın telleriyle bütünleştirerek sıcak atmosfer eşliğinde gönüllere hitap ediyor.

AİLE ORTAMI

Anadolu’nun tüm renklerini konu alan halk müziğimizin ustalarından günümüze kadar geniş zengin çeşitlemeleri repertuarı ve tecrübesiyle tüm isteklere cevap veren sanatçı Mehmet Çınar türkü sevenlerin değişmez sesi oluyor. Ailenin rahatça çayını kahvesini içebileceği nezih bir ortamda türkü nağmelerinin kulağınıza hoş gelen sesiyle canlı müzik eşliğinde türkü dostlarını geçmişe götüren Mehmet Çınar, zaman zaman efkar ve neşelenmenin en güzel hislerini yaşatıyor.

TÜRKÜ SEVELERİN YEGANE SESİ

Anadolu’nun acıları ve sevinçleri yanık türkülerle dile getirilirken sevenler, sevdalananlar, aşık olanlar, yaşanmış acılar, dert, neşe, dünya görüşü tüm çeşitlemelerini Mehmet Çınarı’n sesiyle yaşayabilirsiniz. Oyun havası-Halay, Ağıt, Deyiş- tarla bağ-bahçede çalışırken atma türkü-mani olarak icra edilen ve Anadolu’nun her alanında yaşanan genç kızların ve delikanlıların birbirlerine olan ilgisi manilere konu olmuş aşıklar ve Ozanların nasihatleriyle deyişlerde dillenmiş tüm hasret, acı, hüzün, sevgi ve benzeri türküler birer nakış gibi işlenerek türküseverlere aktarıyor.

Her hafta sesi ve sazıyla türküseverlere olumlu duygular yaşatan türkü sevdalısı sanatçı Mehmet Çınar, Cumayı Cumartesine bağlayan akşamları Yıldırım Mesken bulunan Cafe-de Sante de türkü dostlarıyla buluşuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz