Şimdide Erdoğan’a saldırıyorlar

19 Aralık 2017 Salı, 14:43
Şimdide Erdoğan’a saldırıyorlar

Erdoğan’ın talimatıyla gerçekleştirilen İİT toplantısının hemen ardından, BAE ve Suudi Arabistan medyası Erdoğan ve Türkiye’yi hedef almaya başladı.

ABD’nin hukuksuz Kudüs kararına karşın İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi’nde ilan edilen İstanbul Deklarasyonu’ndan rahatsız olan Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) medyasında yer alan haberler, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldı.

Türk-Arap Stratejik Çalışmalar Enstitüsü Genel Sekreteri Bedreddin Habiboğlu, “Kudüs konusu Arap rejimlerinin çoğunu, Körfez ülkelerini, bilhassa Suudi Arabistan’ı etkiledi.” dedi.

Habiboğlu konuşmasının devamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik basında yer alan saldırıların, ABD-İsrail’in “Filistin sorununun etrafından dolanarak görmezden gelinmesi ve Kudüs’ün Muhammed bin Salman’ın iktidarını güçlendirmek ve bölgede yeni bir dönem başlatmak uğruna satılması” üzerine kurulu planlarının alenen yürütüldüğünün göstergesi olduğunu söyledi.

BU SALDIRILARIN SEBEBİ…

Suudi Arabistan ve BAE’de yer alan “Türkiye’nin İslam dünyasından ayrışıyor oluşu” ile ilgili haberlerin, Suudi Arabistan ve BAE destekli ABD-Siyonist planın bir parçası olduğunu söyleyen Habiboğlu, “Bu saldırıların temel sebebi; Türkiye’nin ABD’nin Kudüs kararı karşısındaki güçlü pozisyonu ve yine Türkiye’nin Filistinli, Arap ve diğer bütün İslam sokaklarını harekete geçirecek bir etkisi olmasıdır.” dedi.

Quds Press’e konuşan Cenevre Uluslararası İlişkiler ve Kalkınma Konseyi Başkanı Anouar Gharbi ise, “Suudi Arabistan ve BAE mesyası tarafından Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı yürütülen kampanya Arap toplumunun ve İslam coğrafyasının çıkarlarına hizmet etmiyor, aksine, Kudüs meselesine zarar veriyor.” ifadelerini kullandı.

“Akıl ve mantık sahibi” Suudi politikacılara seslenen Gharbi, “Bir an evvel ülkelerini hızlıca bataklığa saplanmaktan kurtarmaları gerekiyor.” çağrısında bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz