Alarm verilmişti! Beklenen kar geldi

19 Aralık 2017 Salı, 14:39
Alarm verilmişti! Beklenen kar geldi

Kırklareli’nde sabaha karşı etkisini göstermeye başlayan kar yağışı bölgede etkili olmaya devam ediyor.

Meteoroloji yetkililerin, hafta başında yaptığı uyarıların ardından Trakya Bölgesi’nde soğuk hava ve kar yağışı etkili olmaya başladı. Hava sıcaklıkları 9-10 derece birden düşerken, özellikle Kırklareli’nin Bulgaristan sınırına yakın ilçelerinde ve Dereköy Sınır Kapısı’nda kar yağışı etkili oluyor.

Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri de kar yağışının etkili olduğu ana arterlerde kar küreme ve tuzlama araçları ile çalışmalarını sürdürürken, trafik ekipleri de sürücüleri dikkatli olmaları yönünde uyarıyor. Kar lastiği olmayan sürücülerin trafikte seyir etmemesini belirten ekipler, zincir kullanımı içinde uyarılarda bulunuyor.

Kar kalınlığı 7 santimetreye ulaştı

Bölgede kar kalınlığı özellikle yüksek kesimlerde 7 santimetreye kadar ulaştı. Meteoroloji yetkilileri, bölgede kar yağışının Çarşamba gününe kadar etkisini sürdüreceğini ve gece hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesiyle don olaylarının yaşanabileceğini belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz