Kudüs Filistin’in başkentidir

07 Aralık 2017 Perşembe, 08:38
Kudüs Filistin’in başkentidir

Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı alan ABD şimşekleri üzerine çekti.

Akit’e konuşan siyasiler, Müslümanların ilk kıblesi ve yeryüzünün ikinci mabedi olan Kudüs’ün Siyonist İsrail’in başkenti yapılmasına göz yummayacaklarını söylediler.

Müslümanların ilk kıblesi, Peygamberimizin Miraç’a çıktığı yer ve yeryüzünün ikinci mabedidir. Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı alan ABD şimşekleri üzerine çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “ABD’yi ikaz ediyoruz, Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir” sözleriyle tepki gösterdiği provokatif girişimle ilgili siyasilerden de sert açıklamalar geldi. Akit’e konuşan AK Parti, MHP, Saadet, BBP ve Hüda-Par’lı siyasiler, Müslümanların ilk kıblesi ve yeryüzünün ikinci mabedi olan Kudüs’ün Siyonist İsrail’in başkenti yapılmasına göz yummayacaklarını söylediler.

1948’de kurularak Ortadoğu coğrafyasının bağrına hançer gibi saplanan siyonist terör devleti İsrail, Kudüs’ü işgal altında tutuyor. 1948’de batısını, 1967’de doğusunu işgal ettiği Kudüs’ü yerleşimciler yoluyla adım adım ele geçiren İsrail, Birleşmiş Milletler’in Kudüs’ün özel bir statüye tabi tutularak uluslararası toplumun kontrolüne verilmesini öngören planını yıllardır çiğniyor. Son olarak ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacakları yönündeki açıklaması ile bölgede tansiyon iyice yükselirken, siyasiler ABD ve İsrail’i eleştiri topuna tuttu.

TÜRKİYE ASLA SESSİZ KALMAYACAK

Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu 26. Dönem Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, “Türkiye, Kudüs üzerinden yürütülen korkunç provokasyona asla sessiz kalmayacaktır” dedi. Kudüs meselesinde Türkiye’nin duruşunun belli olduğuna vurgu yapan Ünal, “Ülkemiz, Filistin meselesinde hem söylemleri hem de eylemleriyle en samimi ve en tutarlı duruşu gösteren ülkedir. Kudüs’ün İsrail’in başkenti ilan edilmesi karşısında Türkiye yapılması gereken her şeyi yapacaktır. Eğer böyle bir adım atılacak olursa bununla ilgili gerekli eylemlerin yapılması noktasında Türkiye öncü olacaktır. Bu devlet, Kudüs üzerinden yürütülen provokasyona asla sessiz kalmayacaktır” ifadelerini kullandı.

GÖZ YUMMAK İNSANLIĞI İNKARDIR

ABD ve İsrail’in Kudüs tezgâhına bir tepki de MHP’den geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, Muslümanların ilk kıblesi olan Kudüs’ün İsrail’in başkenti yapılmasına asla göz yummayacaklarını söyledi. MHP’li Adan, “Bu duruma göz yummak insanlığı ve tarihi inkar etmek gibi bir şeydir. Bugün İsrail ve ABD Ortadoğu’da insanlığın en büyük adaletsizliğini yapıyor. Ortadoğu’yu yakıp yıkan Amerikalılar, burada da esas düşüncelerini ifade eden çok yanlış bir karar alıyorlar. Buna insanlığın, tarihin, bugünkü şartların müsaade etmesi mümkün değildir” dedi.

KUDÜS BİZİM İZZETİMİZDİR

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu İsrail-ABD tezgâhına sert tepki yöneltti. Trump’ın çılgın ve tutarsız bir lider olduğuna vurgu yapan SP Lideri Karamollaoğlu, “Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesi atacağı en çılgın adım olur. Böyle bir kararın ardından yaşanacak olayların hesabını ne tarih önünde ne de insanlık vicdanında veremez” şeklinde konuştu. Müslümanların birbirine düşmüş halinden en çok yararlanan ülkenin İsrail olduğunu hatırlatan Karamollaoğlu, “İslam ülkeleri birbirleriyle ve kendi iç problemleriyle boğuşurken, İsrail adım adım Arzı Mev’ud hedefine yürüyor. Kudüs bizim onurumuzdur, namusumuzdur, izzetimizdir. Kudüs bir İslam şehridir ve böyle kalmaya devam edecektir” dedi.

SONUNA KADAR KARŞI ÇIKMALIYIZ

ABD’nin aldığı kararın Trump’ın değil siyonist lobilerinin kararı olduğunu söyleyen Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, “BBP olarak ABD ile İsrail’in son Kudüs hamlesini şiddetle kınıyor ve tüm İslam Alemini bu işgal girişimi karşısında ayağa kalkmaya, buna karşı durmaya davet ediyoruz” diye konuştu.Türkiye’nin dönem başkanlığını yaptığı İslâm İşbirliği Teşkilatı’nın acil olarak İstanbul’da toplantı gerçekleştirmesi ve sert bir bildiri yayınlaması gerektiğine vurgu yapan BBP Lideri Destici, “Hem Türkiye hem de İslam dünyası genelinde İsrail’le yaşanan süreçlerde hep ‘bir ileri iki geri’ politikası uygulandı. Bundan sonra asla ve kat’a geri adım atılmamasını ve Türkiye’nin Kudüs konusundaki karşı çıkışını sonuna kadar devam ettirmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

ÜMMET AYAĞA KALKMALI

Hüda Par Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Said Şahin, ikinci Balfour Deklarasyonu hükmüne geçecek bir adım atılmak istendiğini ifade ettiği açıklamasında, “Siyonist çete ve Trump, ümmet arasındaki ihtilaf ve bölünmüşlükten, kendileriyle gizli ve aşikar ilişkiye geçen yöneticilerinden cesaret almış olmalı ki böyle bir kararı pratiğe geçirme cüretinde bulunabilmektedir. ABD Başkanını ve yönetimini, hayata geçirmeyi düşündükleri bu kararlarından vazgeçmeleri, bölgede yeni bir sürecin fitilini ateşleyecek bu adımdan uzak durmaları gerektiği hususunda şiddetle uyarıyoruz” dedi. Şahin, “İslam ümmetinin tüm önderlerini, sivil toplum kuruluşlarını, medyasını ABD’nin uygulamaya koymayı düşündüğü bu karara karşı bir araya gelmeye, karşıt kararlar almaya ve tüm Müslümanları bu kararlar doğrultusunda harekete geçmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

Yeniakit

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz