Salman: Basın eleştirebilmeli

29 Kasım 2017 Çarşamba, 21:10
Bursa Haber Gazetesi ziyaretinde konuşan AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman basının özgür olması, tarafsız haber yapabilmesi gerek yerel yönetimi gerekse hükümeti, iktidarı, muhalefeti eleştirebilmesi gerektiğini söyledi.

Sedat DURGUT

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ve ekibi Bursa Haber Medya’yı ziyaret etti. Bursa Haber Gazetesi yönetici ve yazarlarıyla bir araya gelen Başkan Salman gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Sosyal medyanın yaygınlaşması ile haberin paylaşımında hızın önem kazandığını belirten Başkan Salman bununla beraber kaynağının sorgulanmadan asılsız haberlerin yaygınlaştığını dile getirdi. Ayrıca gazeteciliği şantaj, tehdit aracı olmaktan çıkarılması gerektiğini vurgulayan Salman, bu durumda mesleğin toplumdaki değerinin daha da artacağını belirtti.

ELEŞTİRİDE ÜSLUBA DİKKAT

Basının özgür olması, tarafsız haber yapabilmesi gerek yerel yönetimi gerekse hükümeti, iktidarı, muhalefeti eleştirebilmesi gerektiğini söyleyen AK Parti İl Başkanı, “Fakat sınırsız bir güç olmamalı. Eleştiri olmalı ama üslup da önemli” diye konuştu. Salman sosyal medya trolcülüğüne kendilerini destekleseler de eleştirseler de karşı olduğunu belirtti.

BURSA’NIN GELECEK VİZYONU

Görevlerinin kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaş arasında koordinasyonu sağlamak olduğunu dile getiren Başkan Ayhan Salman, “Ana iştigal alanımız teşkilatlarımızın idaresi ve koordinasyonu. Bu değişim ve dönüşümün kodlarını oluşturuyor. Kısa vadeli acil eylem planının dışında Bursa’nın gelecek vizyonunu da planlamamız gerek” ifadelerini kullandı. Bursa’da yapılmakta olan projeler hakkında konuşan Salman, “Bazı projelerde yarıya gelinmiş ama projenin anlamsızlığı ortaya çıkmış. Bu durumda aşağı tükürseniz sakal, yukarı tükürseniz bıyık. Projeyi yarım bırakmak rantabl değil, yıkıp yenisini yapmak maliyetli” dedi. Bursa’yı yeşillendireceklerinden bahseden Başkan Salman, şehrin muhtelif yerlerine çınar ve ıhlamur ağaçlarıyla donatacaklarını dile getirdi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kentsel dönüşümü sadece binaların yıkılıp yerine yenisinin yapılması olarak görmediklerini belirten Ayhan Salman, “Kentsel dönüşüm otopark alanları, yeşil alanlar, alt yapı planlanarak yapılmalı. Yoksa şehrin sorunlarını ötelemekten başka bir şey yapmazsınız. Ayrıca vatandaş toplumsal olarak trafikten, çarpık kentleşmeden şikayetçiyse kentsel dönüşümde üste para alayım, para vermeyeyim mantığını değiştirmeli” dedi. Bursa Haber Medya Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Dizdar, AK Parti İl Başkanı Salman ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti. Buluşmanın oldukça sıcak bir atmosferde geçtiğini ifade eden Dizdar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Salman’a yeni görevinde başarılar diledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz