Hayri Türkyılmaz ve Bursa’nın yüz akı Mudanya!

23 Kasım 2017 Perşembe, 14:26
alim şahin

Harika sahili, mavi ve yeşilin buluştuğu tarihi dokusuyla, nostaljik sokakları, suni adacıklarla sandal gezintisi,  eğlence merkezleri ve mutfak lezzetleriyle Türkiye’de sayılı merkezler arasında yer alan adıyla insanı kendine çeken bir Mudan’ya.

İsmi kulaklarda çınladığında bile cezp edici güzelliğiyle insanın içini titreten gerek yazlık gerek kışlık olarak tam bir cazibe ve turizm merkezi olan bir Mudanya.

Dünyanın önde gelen önemli merkezlerinin küçük ama kısa sahillerini nasıl marka haline getirildiğini en8 güzel örneği Mudanya!

Mudanya’nın rakiplerinden fazlası olduğunu eksiği olmadığının düşünün.

Sadece düşünün ve hayal edin.

Hayallerde kalan bir özlem olduğunu sürekli canlı tutun.

Ne kadar güzel değil mi?

Hayali bile insanı mutlu ediyor.

Hayallerde bile olsa Mudanya sakinleri çok şanslı!

Öyle şanslı ki, tarihinin en kötü dönemlerini yaşamak bile onları karamsarlığa itmiyor.

Mudanya’da bir gün elbet güneş doğacak umuduyla yaşıyorlar hep.

Onlar yaşaya dursun Mudanya kara kaderiyle baş başa olmaya devam ediyor.

Düşünün Sahilin içler acısı durumunu.

Geçmişten bu güne Bursa’nın adeta okyanuslara açılan kapısı olan şirin bir kasabadan çarpık hale gelen bir Mudanya’yı düşünün.

Sokakları ve caddeleri keşmekeşlikte Bursa’yla yarışıyor.

Varoşların en kıralı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Ve bu başarıda Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın imzası var.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Mudanya’yı yönetme şerefine erişen Türkyılmaz, ne yazık ki kendisine tanınan o şansı kullanamadı.

Geçtiğim günlerde Mudanya’ya yolum düştü.

Bir dostumuzun davetine iştirak etmiştik.

Sonrasında bir çay molası için kapalı mekanda sohbete daldık.

Sohbetin konusu ister istemez Mudanya oldu.

-Şikayetler başlayınca “durun bi dakka bu adamı siz getirdiniz neden hemen pes ettiniz” dedim.

“Evet biz getirdik hem de ekibinden bir olarak yanlış ata oynamışız meğer” diye serzenişler.

-“Ee şimdi memnuniyetsizliğinizi belirtene kadar kafayı kuma gömüp ideoloji çizgisinde gidilmez bu yerel yönetimlerde. Kimin en iyi hizmeti vereceğine inanıyorsanız liyakatli kişiyi bulmalıydınız. Şimdi Sayın Türkyılmaz’ın arkasından konuşmanız etik değil” dedi.

Tüm bunlara rağmen yanlışın neresinden dönerseniz kardır telkinini de ihmal etmedim.

Mudanya Bursa’nın denizlere açılan kapısı dedik.

Şimdi gelin Mudanya’yı siz bir kenara koyun öksüz yetimler gibi.

 

TÜRKYILMAZ İHANETİ!

Mudanya gerçekten sahipsiz bırakılmış.

Seçimlerde iş başına getirilen Başkan Hayri Türkyılmaz, seçmenlerine ve Mudanyalılara ihanet ettiği konuşuluyor her yerde.

30 Mart 2014’den bu yana hiçbir hizmet alamadığı öne sürülürken Mudanya’da halkın ve esnafın sıkıntılarına da çözüm getirilmemiş..

Mudanya’nın hak ettiği marka ismi ehliyetsiz ellerde yitip giderken, gün geçtikçe küçük bir ilçeyi bile yaşanmaz hale getirenlere vatandaşlar isyan ediyor.

Mudanya sahilinde içler acısı durumla karşılaşmak mazide kötü silinmeyen anılar bırakıyor.

Peki, Mudanya’yı idare edenlerin kendi içlerinde idare ve işleyiş şekli nasıl?

Bunu da meslektaşımız Alpaslan Yıldız’ın konuyla ilgili paylaşımlarından öğrenelim.

 

Gazeteci Alpaslan Yıldız’ın sosyal medyada paylaşımlarından bazı bölümler şöyle.

Bir kişi belediye kaynaklarının halkın tüm kesimlerine adil dağıldığını söyleyebilir mi? Şimdi buradan soralım… Mudanya Belediyesi 3,5 yıldır şeffaf bir şekilde belediyenin gelir giderini, hangi projeye kaç para harcandığını halka açıklıyor mu?

VARAN 1: CHP Mudanya’da yıllardır kadın kolları başkanlığı yapan Sevtap Esen’e tamamen Hayri Türkyılmaz’ın kontrolündeki ilçe yönetimi tarafından kocasının belediye başkan yardımcı atanacağı için aday olmaması söylendi. Jale Büyükurgancı’nın kadın kolları başkanı olacağı tebliğ edildi. Seçimden demokrasiden dem vuranlar, iş kendilerine gelince seçimi de demokrasiyi de piyese nasıl çeviriyor…

VARAN2: CHP Mudanya İlçe Başkanı Ergül Batman, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz tarafından yerel seçimlerde meclis üyeliği ve başkan yardımcılığı karşılığı yeniden ilçe başkanlığına aday. CHP Mudanya’da bu dönem operasyonel bir yönetim sergileyen ve partinin eski ilçe başkanları dahil gövdesini oluşturan birçok ismi saf dışı bırakan Batman, bunca tepkiye rağmen aldığı meclis üyeliği ve başkan yardımcılığı garantisi ile yeniden aday olacak. Tartışmalı seçimlerle delegeleri dizayn eden Türkyılmaz- Batman ikilisi kongreyi zaten delege dizaynı ile kazandı. 2 Aralikta şeklen bir kongre olacak..

VARAN 3: Mudanya Belediyesi’nde kısa bir süre içinde başkan yardımcıları Akın Poroy ve Erkan Altuntaş alınarak yerlerine Hüseyin Esen ve Servet Usta atanacak. Karar geçen ay Başkan Türkyılmaz’ın kontrolündeki CHP İlçe Yönetiminde alındı.

VARAN 4: Mudanya Belediyesi bilmem kaç tane belediyeye verilen ödüllerden birini aldı. Zaten katılan her belediyeye bir ödül veriyorlar. Bunu dünyanın en büyük işini yapmış gibi pazarlayacaklar inanmayın. Üstelik Nilüfer Belediyesi Antalya’da düzenlenen etkinliği günü birlik 3 kişi gönderip ödülü alırken Mudanya Belediyesi milletin parasıyla yaklaşık 80 kişiyi Antalya’ya götürüp 3 gece konaklattı. Organizasyon öncesi tatile gitmek isteyenler CHP Mudanya İlçe Başkanlığı’na kayıt yaptırdı. İki otobüs doldurup Antalya’ya tatile götürüldü. İlçedeki okullara 3-5 top almaya gelince parası olmayan halkçı ve solcu Mudanya Belediyesi’nin 80 kişiyi tatile götürmeye parası var

VARAN 5: CHP Mudanya’da bu dönem parti içinde büyük tasfiyeye imza atan, eski ilçe başkanları başta olmak üzere partinin adeta omurgasını parti dışında bırakıp ötekileştiren Ergül Batman’ın meclis üyeliği ve başkan yardımcılığı vaadiyle kongrede aday yapılmasına CHP’liler isyan ediyor. CHP’siz CHP ‘nin oluşturulduğunu söyleyen partililer, genel merkezin müdahale etmesini bekliyor. Sandıksız delege seçiminin ardından CHP’lilersuz CHP ilçe kongresi de tarihe bir ilk olarak geçecek.

Sonuç: Bursa’nın yüz akı olması gereken Mudanya Yüz karası olarak öne çıkıyor.

.

alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz