Erdoğan: Milli ordumuza laf söyleyen, bana söylemiş demektir!

23 Kasım 2017 Perşembe, 14:30
erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan Milli Savunma Üniversitesi mezuniyet törenind egerçekleştiriği konuşmasında TSK ile ilgili çarpıcı şeyler söyledi. Türk milletinin asker bir millet olduğunu ifade eden Erdoğan, “bu ordu bu milletin ordusudur, bu orduya lafeden, bana laf söylemiş demektir” dedi.

İşte Erdoğan’ın o çarpıcı konuşması:

Milli Savunma Üniversitesi’nin mezuniyet töreninde konuşan Recep Tayyip Erdoğan “Önümüzdeki yıl harp okullarına başvuruların katlanacağını düşünüyorum” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Komutanlığı’nda muvazzaf subay adaylarının mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: Önümüzdeki haftalarda tarih alanında, Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat ödülünü vereceğimiz, İlber Ortaylı hoca şöyle bir hikaye anlatıyor: İtalyan kumandan askerlerine ateş emri veriyor, kimse ateş etmeyince, kumandan “Ateş, ateş, ateş” diyerek bağırmaya başlar. Siperdeki askerlerden biri ne güzel sestir diyerek geri bakmaya çalışınca vurulur ve yere düşer. İlber hoca her milletin belli alanlarda kabiliyetini anlatan hikayesini anlatınca bizim için yapılan asker millet tanımını teyit ediyor. Askerliğin milletimizin gönlünde ayrı bir yeri olmuştur.

Diğer harp okulları gibi Kara Harp Okulumuz da milletimizin evlatlarının tamamına kapıları açık olacak şekilde öğrenci kabulü yapıyor. Hiçbir ideolojinin, hiçbir kesimin, hiçbir marjinal zihniyetin okullarımızı ele geçirmesine imkan vermeyecek, tamamen yerli, tamamen milli bir yapıyı buralara hakim kıldığımıza inanıyorum. Türkiye’nin artık kaybedecek ne zamanı ne insanı vardır. Tarih kitaplarını incelediğimizde Türk milleti için asker millet tanımının yapıldığını görürüz. Bizim öne çıktığımız alan askerliktir savaştır yürekle bilekle yapılan mücadeledir.

Bunun için üniversite mezunları arasından alınan öğrencilerimize 4 yılda verilen askeri eğitimin daha fazlası 1 yıl içinde verilerek hepsi de vazifeye hazır hale getirilmişlerdir. Müfredat içinde askeri derslerin oranı yüzde 18’den yüzde 60 üzerine çıkartılmış, diğer derslerin oranı yüzde 40 düzeyine çekilmiştir. Ayrıca eğitim öğretim seviyesi bir yıl artırılarak güçlü bir yabancı dil altyapısı oluşturulmuştur. Aslında yıllar önce yapılması gereken reformları da kısa sürede hayata geçirmiş olduk. Bu okullarımızın eski sisteme dönmesi kesinlikle söz konusu değildir.

Önümüzdeki yıl harp okullarına yapılan müracaat sayısının katılarak artacağına inanıyorum.

Bu ordu darbecilerin, cuntacıların, vesayetçilerin ordusu değildir. Bu ordu FETÖ’cülerin ordusu hiç değildir. Bu ordu sadece ve sadece Türkiye’nin ordusudur, Türk milletinin ordusudur.

Bizim ordumuz, subayımız, askerimiz daima başı dik bir şekilde görevinin başında olacaktır. Ülke ve millet olarak öyle bir dönemden geçiyoruz ki ordumuza gücüne her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Türkiye kendi sınırlarını içinde tarihinin en büyük terörle mücadele operasyonlarını yürütüyor.

Suriye’de çok önemli operasyonlar gerçekleştiriyoruz. Ordumuza kimsenin musallat olmasına, kem söz etmesine, tacize varan sataşmalarda bulunmasına izin vermeyiz. Bu ordunun Başkomutanı olarak her bir subayımızın, askerimizin şerefini korumak şahsımın en başta gelen görevidir. TSK’ya yapılmış her saldırı şahsıma yapılmış demektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz