Sahte sigortası olanlar aldıkları maaşı faiziyle geri ödeyecek..

16 Kasım 2017 Perşembe, 11:59
sgk ssk

Kişi sahte sigorta yaptırmışsa bunun tespit edilmesi durumunda kişinin sigortalılığı iptal edildiği gibi aylığı da kesiliyor.Bununla birlikte sahte sigortalılık döneminde ödenen aylıklar, SGK’nın tespit tarihinden geriye dönük olarak ilgili kişiden faiziyle birlikte geri alınıyor.

Bir kişinin sigortalı yani 4/A’lı olabilmesi için bir fiili olarak çalışıyor olması gerekir. Kişinin çalışmadığı halde sigortalı gösterilmesine sahte sigortalılık deniyor. Bu durumun SGK tarafından tespit edilmesi durumunda kişinin sigortalılığı iptal edildiği gibi bu sigortalılık bağlamında aylık veya gelir bağlanmış ise bu aylık ve gelir de kesiliyor. Öte yandan sahte sigortalılık nedeniyle bağlanan aylık tespit tarihinden geriye dönük olarak kişiden faiziyle birlikte geri isteniyor. Dolayısıyla sahte sigorta yaptırarak emekli olan kişi tespit durumunda çok büyük bir parayı geri ödemek durumunda kalabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz