Erdoğan’ın ‘Bahçeli’ planını açıkladı

16 Kasım 2017 Perşembe, 11:56
Erdoğan’ın ‘Bahçeli’ planını açıkladı

Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019 seçimlerine Devlet Bahçeli ile birlikte yürümeyi planladığını söyledi.Gazeteci Abdülkadir Selvi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partisinin grup toplantısında verdiği AK Parti ile işbirliği mesajını değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bahçeli’nin açıklamalarını olumlu karşıladığını söyleyen Selvi, “Zaten Erdoğan, uyum yasalarıyla ilgili çalışma yapan heyete, seçim ittifaklarına imkân veren bir düzenleme yapılması talimatını vermişti. CHP ya da HDP ile ittifak yapılmayacağına göre, buradaki muradın MHP olduğu anlaşılıyor. Hatta biraz daha netleştirirsek, Erdoğan’ın, “MHP ile seçim ittifakına imkân verecek bir düzenleme yapılması”nı istediği söyleniyor.” dedi.

“ERDOĞAN 2019’A BAHÇELİ İLE YÜRÜMEYİ PLANLIYOR”

Zaman zaman medyada Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı yardımcısı olacağı yönündeki iddiaları hatırlatan Selvi, “Erdoğan, Bahçeli ile 2019’a da birlikte yürümeyi planlıyor. Diplomasi diliyle söyleyecek olursak, iki parti şimdilik stratejik ortak. İleride ne olur bilemem.” İfadelerini kullandı.

“ERDOĞAN MHP’Yİ ZİYARET ETMEK İSTİYORDU ANCAK…”

Selvi, Erdoğan’ın başkanlık sistemindeki işbirliği nedeniyle Bahçeli’ye ayrı bir özen gösterdiğini ifade ederken, Erdoğan’ın MHP Genel Merkezi’ni ziyaret etmek istediğini ancak partinin yetkili kurularının toplantısında “Sizin cumhurbaşkanı olarak oraya gitmeniz doğru olmaz. Ayrıca biz iki ayrı partiyiz, MHP Genel Merkezi’ne ziyaretiniz yanlış anlaşılır” görüşünün hakim olması nedeniyle ziyaretten vazgeçtiğini söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz