Selvi: ‘FETÖ yeni bir darbe yapamaz’ deniliyor ama kimse kendini kandırmasın

09 Kasım 2017 Perşembe, 12:17
Selvi: ‘FETÖ yeni bir darbe yapamaz’ deniliyor ama kimse kendini kandırmasın

Gazeteci Abdülkadir Selvi, FETÖ’nün TSK’da henüz deşifre olmayan üyeleriyle irtibatı kopamadığını ve yeni darbe girişiminde bulunabileceğini söyledi.Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, FETÖ’nün TSK’daki yapılanmasına yönelik tespitlerde bulundu.15 Temmuz’dan sonra yapılan tutuklamalara ve devam eden ihraçlara rağmen FETÖ’nün, TSK’da henüz deşifre olmayan askerlerle irtibatını koparmadığını ifade eden Selvi, bu kişiler “kriptonun da kriptosu” şeklinde tanımladı.

İstihbarat birimlerinin 15 Temmuz darbe girişiminden 1 yıl sonra Orta Anadolu’daki bir ilimizde kritptol yapılanmayı deşifre eden bir olayı tespit ettiğini ifade eden Selvi, sözlerine şöyle sürdürdü:

“İstihbarat birimleri, 15 Temmuz darbe girişiminden 1 yıl sonra Orta Anadolu’da bir ilimizde tespit ediyor. 2017 yılı Mayıs ayında tayin edilen subaylar arasında yaşanıyor. Ankesörlü hattan yeni tayin edilen bazı subayların telefonu aranıyor. Arayan şahıs sivil. Yeni görev yerine gelen subayı arayıp, o ildeki sivil bir şahsın adını veriyor. “Sizinle şu kişi ilgilenecek” diyor. Bir süre sonra o subayı ismi verilen şahıs arıyor. Aranan askerin ne ByLock’u var ne Bank Asya’da hesabı. 2017 yılı yarısına kadar FETÖ bağlantısı tespit edilememiş. Ancak istihbarat birimleri titiz bir çalışma yapınca, kontörlü hattan gelen telefonun sırrı ortaya çıkıyor. Arayan, o subayın daha önce görev yaptığı yerdeki “asker imamı”. Kendisini arayacağını söyleyip ismini verdiği kişi ise askerin yeni görev yerindeki asker imamı. FETÖ abisi, tayin nedeniyle görev yeri değişen subayı, o ildeki asker imamıyla irtibatlandırıyor. Tabii o şahıs aradan çekiliyor, bu kez o subayla yeni görev yerindeki “asker imamı” olan FETÖ abisi irtibata geçiyor.”

KRİPTONUN DA KRİPTOSU

Selvi, yaşanan bu olayın, telefonlara ByLock ve benzeri bir programı yüklemeden, FETÖ’nün TSK içinde kullandığı yöntemlerden uzak tutulmuş bir tip yapılanmayı işaret ettiğini ifade ederken, “Zaten telefonlarında bu tür haberleşme programları çıkmadığı, 15 Temmuz’da Yurtta Sulh Konseyi’nin yayınladığı görevlendirmelerde isimleri yer almadığı için tespit edilemeyenlerden söz ediyorum. Kriptonun da kriptosu yani.“ dedi.

“KİMSE KENDİNİ KANDIRMASIN”

Fetullahçı Terör Örgütü için ‘darbe yapamaz’ denildiğini söyleyen Selvi, “FETÖ yeni bir darbe yapamaz deniliyor ama kimse kendini kandırmasın. Tespit edilemeyen unsurları ile bir suikast girişiminde bulunmayacağını kim garanti edebilir?” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz