“EZBER BOZAN” BİR ESER“ HAYATIMIN İÇİNDEN CHP ZULMÜ

09 Kasım 2017 Perşembe, 12:34
rüştü sarıçiçek hayatımın içinden chp zulmü

86 Yaşında olmasına rağmen; koşturan, konuşan, yazan Rüştü Maviçiçek, araştırmacı yazar ve şair.

MİT içerisinde uzun yıllar hizmet yapan, Misyonerlerin içine girip, bilgi/belge toplayan, Yurt içi ve Dışında yapılan kongre ve toplantılara katılan bir Memleketsever kişi olarak, şimdiye kadar üç eseri yayımlandı.

ANILAR VE İBRETLER ile HAC VE UMRE HATIRALARIM isimli iki eserinin mevcudu kalmadı.

HAYATIMIN İÇİNDEN CHP. zulmü-HATIRALAR-BELGELER-İBRETLER-ŞİİRLER isimli, perdeleri aralayan, tabûları yıkan Eser; akıllara durgunluk veren, ibrete haiz hatıra, belge, şiirler ve resimlerle dolu.

1940’lı yıllarda Doğu’da hayat.“Şeflik Dönemi”. Maziden kırıntılar. Türkçe ezan ve bursa ulucami olayı. TBMM’de türkçe ezan olayı. Atatürk’ün cesedi, 14 yıl müzede mermer içinde kaldı. CHP zulümleri üzerine belgeler. CHP döneminde ekmek karnesi. 27 Mayıs 1960 darbesi.60 darbesinde Ben. Vakko’nun sermâyesi nereden geliyor? CHP. Zulmünden kareler şiirin diliyle.CHP zȗlmü ile ilgili medya’dan seçme makaleler. Zulümden, zamandan resimler… gibi daha bir çok “Ezber bozan” bilmedikleriniz, duymadıklarınız, görmedikleriniz….

Kimseyle bir alıp/vereceğim yok… Ben gördüm, yaşadım yazdım!….Yazmazsam, vebâlde kalacağıma, Hak katında sorumlu olacağıma karar verdim ve inandım.

En güzel şahit zaman, bilgi, belge ve hatıralardır.

Özellikle yeni neslin okuması gereken kitap; mazi ile gelecek arasında önemli bir köprü vazifesi yapıyor.

“Amacım; asla kazanç ya da şöhret değildir.yaşadım, gördüm, yazdım… Bu nâçiz eserimizle istedim ki yaşanan onca tecrübe ve kazanılmış bilgiler kaybolmasın; okuyacak olanlara yol göstersin, gençlerimize ışık olsun.Bilgiler,belgeler ibret olsun.”

Diyen Rüştü Maviçiçek, onbeş torun sahibi.

 

Haber: İlhan Yardımcı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz