Başkan Alinur Aktaş: Bursa’yı birlikte yöneteceğiz

02 Kasım 2017 Perşembe, 16:30
alinur aktaş

Recep Altepe’nin istifası sonrası Meclis üyelerinin oylarıyla Alinur Aktaş Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

75 oyla Büyükşehir koltuğunun yeni sahibi olan Başkan Aktaş, kentin ortak akılla yönetileceğini söyledi. Oylama sonucunun açıklanmasının ardından kürsüye gelen Alinur Aktaş teşekkür konuşması yaptı.

İşte Başkan Aktaş’ın konuşmasında satır başları:

“Bursa’yı tüm dinamiklerle yöneteceğiz. Sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, görüş ve önerileri olan herkesle bu şehri yöneteceğiz. Benim danışmanlarımın bunlar olacağını ifade ediyorum. Her fikre açığız, kapımız herkese açık. Hayallerimizi gerçekleştirmeye, gönülden bağlı olduğumuz bizim yurdumuz vatanımız olan Bursa’mıza hizmet etmek için kolları sıvadık. Ben 13 yıldır İnegöl’de belediye başkanı olarak hizmet eden bir kardeşinizim. Gecenizi gündüzümüze kattık. İşte şimdi aynı azim ve aynı inançla Karacabey’den Mustafakemalpaşa’ya, İznik’ten Kestel’e Yenişehir’e, İnegöl’den Gemlik’e Gursu’ya Mudanya’ya Nilüfer’e Harmancık’tan Orhaneli Keles’e, Orhangazi’den Yıldırım ve Osmangazi’ye 3 milyon nüfusuyla Bursa’nın her santimetrekaresine hizmet etmek için görevimizin başındayız. Bursa maneviyatın doruk noktaya ulaştığı, bu şehrin sakinlerine huzur veren Üftade’den Emirsultan’a Osmanlıya ilk başkentlik yapan bu ülke için canlarını veren vatanperver insanlarıyla Bursamız hizmetin en güzeline layık. İbdi Haldun’un dediği gibi “Şehirlerin bir ruhu vardır, insanlar zamanla yaşadıkları şehrin ruhuyla özdeş gelir” sözünü rehber ederek Bursa’nın her köşesine hizmet etmek için bütün gayreti ortaya koyacağız. Aşık Yunus’un, “Ben gelmedim kavga için bizim işimiz sevgi için, dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim” sözünü rehber ediniyoruz. Ben polemik konusu oluşturmak istemiyorum. Keşke beraberce bu mutlu anı yaşasaydık. Bugün demokrasinin gereğini hep beraber yerine getiriyoruz. Ben şundan emin olmanızı istirham ediyorum, Bursa’nın tüm dinamikleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, görüşleri ve önerileri olan herkesle Bursa’yı yöneteceğiz. Benim danışmanlarımın bunlar olacağını ifade ediyorum. Her fikre açağız. Bu noktada kapımızın ardına kadar açık olduğunu, Bursamız için ortak akılda buluşmak temennimizin bizim için öncelikli olduğunu ifade etmek istiyorum. Hem yerel yönetimin özkaynaklarını en iyi şekilde kullanarak, hem de m erkezi hükümetten Başbakan Yardımcımız ve milletvekillerimizin desteğiyle hizmet etmek için varız. Yapacağımız çalışmalarda buna şahit olacaksınız.”

Başkan Alinur Aktaş, İlk belediye başkanı Sadrettin Efendi’den bugüne kadar hizmetleri geçmiş tüm belediye başkanlarına ve  hocası eski Belediye Başkanı Hikmet Şahin’e de teşekkür etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz