Devlet Bahçeli ‘den Hükumete FLAŞ teklif

17 Ekim 2017 Salı, 11:26
devlet bahçeli

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup konuşmasında TEOG’un kaldırılması ve üniversite sınavına yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Devlet Bahçeli’nin konuşmasından satır başları;

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

“Bir düşünceye, bir fikre, bir ülkeye mutlak yöneliş ancak sadakat ve samimiyetle adanmasını bilen yüksek vasıflı insanların işidir. Bunun en sağlıklı yollarından birisi de milli nitelikli eğitim sistemidir” diyen Bahçeli şöyle devam etti:

“Eğitim ve öğretimin niteliği önemlidir… İhanetin karşısında bir taraf değilsek gereçeklerden kaçamayız. Geleceği planlamanın mecburyetini inanıyorsak tarihi görevlerimiz erteleyemeyiz. Geleceğimizden tasarruf edip gençlerimizn ümitlerini boşa çıkaramayız.

Denge ve milli hassasiyetle eğitim alanındaki beklentileri karşılayamayız. Milli eğitim istikbal demektir ve istiklalin güvencesidir.

Milli eğitim sistemindeki karmaşa acilen çözülmelidir. Arayışlara bir mutabakatla son verilmelidir. Yaşadığımız onca kiriz, sıkıntı ve açmaz aslında milli eğitim sistemindeki zaafiyetlerden türemiştir. Sürekli sistemle oynamak mahsurludur, politika değiştirmek yanlıştır. Her hükümetin ve siyasi itidarın bir eğitim politikası ve hedefleri vardır. Buna anlayış ve saygıyla bakılmalıdır. Ancak her bakan değişikliğinde farklı bir uygulamaya kapı açılıyorsa durup düşünmemiz de kaçınılmazdır.

Artık milli eğitim sistemindeki ağırlaşan meseleleri kapsayıcı ve kalıcı şekilde ele alıp gidermek asıli, acil ve elzemdir. TEOG’un kaldırılmasından sonra üniversite sınav sisteminde de dğişlikliğe gidilmiştir. Böylelikle YGS ve LYS kaldırılmışltır. Sadece isim bazında değişiklkik olmamıştır…

Ayrıntılara girmeden söylemek isterim ki, sınav sistemindeki gelgitler, kafa karışıklıları maalesef son bulmuş değildir; ilave sorunla doğmuştur. Yeni sistemin oturması zaman alacaktır…

“ÜNİVERSİTE SINAVINI KALDIRALIM”

Üniversiteye girişte getirilen sistemin fayda sağlayacağına yönelik endişelerimiz var…

Ağır hastalıklar pansuman tedavilerle bitmeyecektir. Değişikliklerle günü kurtarmak belki mümkündür ama yarınları kaybedeceğimiz kesindir…

Hangi sistem seçilirse seçilsin çığlıklar azalmayacaktır. Radikal adım atmanın, milli anlaşma ve kucaklaşmayla üniversiteye geçiş sistemini düzenlemenin tam zamanıdır. Hükümete çağrı da bulunuyorum. Üniversite sınavını kaldırmaya varmısınız?

Hükümete teklfimiz şudur! Gelin üniversite sınavını tamamen kaldılarım. Gelin, lisans, yüksek lisans, doktora eğitimlerinin önündeki bariyerleri birer birer yıkalım. Anadolu’nun mazlum çocuklarına tüm imkanları sunalım…”

BARZANİ-PKK CİNAYET İTTİFAKI

Peşmerge yanına PKK’yı da alarak Irak ordusunun karşısında mevzilenmişti. Peşmerge başı yanlış üstüne yanlış yapmıştır. Kerkük’te PKK’nın ne işi vardır? Buna hangi güçler çanak tutmuştur. Oynanan oyun şiddetli ve büyüktür. PKK’nın Kerkük’e yuvalanması Türkiye için de milli güvenlik meselesidir. Barzani-PKK cinayet ittifakında, hedef Türkmen yurtlarıdır.

BAHÇELİ: KÜRDİSTAN TUZAĞI KURULUYOR

Yedi düvelle karşı karşıya gelmenin anlamı yok diye akıl veren devşirme ve satılık kalemler, sizin gibi korkakça ve haysiyetsizce yaşamaya ‘tamam’ mı diyelim? Kürdistan tuzağı kuruluyor, hala görmüyor musunuz? Nasıl olsa tuzunuz kuru, kapmışınız bir gazete köşesi, kurulmuşsunuz bir televizyon ekranına. Telimiyetçilik bu tiplerin ruhunda vardır. Barzani’ye çıt çıkarmazlar, PKK’ya zeytin dalı uzatırlar, konu Kerkük oldu mu, 3 maymunu oynarlar.

83 MUSUL DEYİNCE ŞİZOFRENİ HASTASINA DÖNERLER

83 Musul deriz, şizofreni hastasına dönerler. Dış politikada denge imiş, neyin dengesi? Ortada denge mi kaldı? Türk milletini önüne gelen rahatsız ederse bunu da aldırmamak gerekiyormuş. Beyzadelerin rahatı kimsede yoktur. Bu iki ayaklı kırım kongo kenelerine Türk milleti mutlaka hesap soracaktır. Meğer Ali Kemal ölmemiş, ruhu siyasette, sanatta, sivil toplum kuruluşlarına vızır vızır dolaşıyor.

Kerkük’te PKK’nın konuşlanma teşebbüsü Türkiye için alarmdır. Keskin bir şekilde müdahale edilmesi hususunda her ihtimal planlanmalıdır. MGK ile Dışişleri Bakanlığı’nın dünkü açıklamaları bizim nezdimizde olumludur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz