Faruk Çelik faktörü.. Hakan Çavuşoğlu farkındalığı..

17 Ekim 2017 Salı, 10:05
alim şahin

Aslında bugün gündemimizde siyasette son gelişmeleri değerlendirme vardı.

Ama İştirak ettiğimiz Urfa gezisi konumuzu bir adım sonrasına erteledi. Umarım bugünden yarına yeni gelişmeler olmaz.

Urfa..

İnsanlığın ve hayatın doğduğu yer.

Hz. Adem’den Hz. İbrahime kadar öncesi sonrası gelmiş geçmiş tüm medeniyetler, peygamberlerin hüküm sürdüğü Mezopotamya coğrafyası içinde bulunan topraklar.

Nuh tufanına şahit olmuş insanlığın devamı adına yüzdürülen gemiyle günümüzü kadar ulaşan nesillere ev sahipliği yapmış topraklar.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun talimatı doğrultusunda Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü organizasyonuyla Şanlıurfa’da bir dizi ziyaretimiz oldu.

Tarih kentinin tarihiyle bütünleşip Anadolu insanı sıcaklığının en güzel örneklerine şahit olduk.

Meslektaşlarımızla bir araya gelip Evliyalar ile Peygamberler diyarı iki şehir arasında bütünlük sağladık.

Her şeyden önemlisi Urfa’nın kentlilik bilincine, geniş caddeleri ve görsel dizayn olarak hayran kaldığımızı belirtmek isterim.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu beraberinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile birlikte görüntülü telefon görüşmesi yapıldı.

Bu görüşme iki şehir arasındaki dostluğu perçinledi.

 

(AFAD) MODERN YAŞAM ALANI!..

Gezimizin en önemli ayağı Suriyeli göçmen misafirlerimizin Harran’da bulunan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) Konaklama Tesisleriydi.  Bu konuda AFAD Şanlıurfa İl Müdürü Mahmut Sönmez’in çalışmaları takdire şayandı.

Burası tam bir yaşam merkezi haline dönüştürülmüş.

Sosyal alanlar, donatılar, anaokulları ilkokullar gibi eğitim sisteminin tüm gereklilikleri, alışveriş için ihtiyaca cevap verecek tüm merkezler, yani modern hayatın tüm renklerini oluşturan tesisler. Buradaki çocukların masumiyetleri insanlığa verilmesi gereken önemi hatırlatırken gelecek için gözlerinden ışık saçıyordu.

Gösterdikleri ilgi, elimize boynumuza sarılan, belki de annesiz babasız sevgiden mahrum kalmış yetimlerin kollarımıza atılması bir anda duygu yoğunlu oluşturdu.  Kırk yıl uğraşsak başarılmayacak, zor ama aramızda çözülmeyecek güçlü bağlar kuruldu.  “Türkiye ve Erdoğan” sloganlarıyla dostluğun vefanın en ulvi derecesini sergiliyordu minik yürekler. Çocukların halinde Türkiye’ye duyulan aşk, sevgi bağlılık vardı. Yetimlerin başını okşadık, bu mutluluğu tatma fırsatını yakaladık.

İşte bu, ABD-AB başta olmak üzere gelişmiş ülkelerin insanlık ve evrensel hukuk anlayışını gölgede bırakan Türk devletinin örnek hizmet anlayışının büyüklüğünü ortaya koyuyordu.

Her defasında insanlık adına hukuktan dem vurup mangalda kül bırakmayan ülkelerin göçmenlere uyguladığı insanlık dışı muamele esir kamplarını aratmazken, Türkiye öz imkanlarıyla sığınanlara en iyi hayat şartlarını sunmak için elinden geleni yapıyordu..

Şunu anlatmak istiyorum.

İçerdeki hainler Avrupa diye ağlanırken kendi ülkesine karşı nankörlükte yarışmaları affedilecek gibi değil.

Kemal Kılıçdaroğlu boşboğazlık yapıp Cumhurbaşkanı Erdoğan’a her fırsatta saldırırken bu hizmetleri yerinde gördü mü merak ediyorum.

Gerçi görmek istediğini de sanmıyorum.

Halkımızdan Devletimizin gücünün farkında olmaya davet ediyorum.

O bölgeyi gördükten sonra ne kadar güçlü olduğumuz özgüveni daha da artıyor.

 

FARUK ÇELİK FAKTÖRÜ..

Şanlıurfa’nın tarihi ve kültürel yerlerini gezerken fırsat buldukça çarşı pazarda yerel halkla uzun uzadıya sohbetler ettik.

Genel kanı Şehre dokunan ‘sihirli el’ olduğundan bahsediliyor. “Milattan önce, Milattan Sonra” şekilde yorumlanıyor.

Urfalılar, Bakan Faruk Çelik’in kente çağ atlattığını belirtilirken, Urfa tarihinde ‘bize biz olduğumuzu hatırlatan örnek siyasi ağabey’ olarak gönülleri feth ettiği görüşünde birleşiyor.

Faruk Çelik’le hem insani hem hizmet anlamında URFA’nın büyük şans yakaladığını, bunu da en verimli şekilde değerlendirdiğine dikkat çekiliyor.

Aslında Urfalıların Bakan Çelik hakkında sayfalara sığmayacak memnuniyet ifadeleri var ki, bunları tek tek sıralamak yerine şu ifadeyi özetleyici olarak kullanıyorlar.

“”URFA’ya paşa (Faruk Çelik) geldi.  Metropol köyden modern Metropol kente kavuştuk.  Minnettarız.””

 

HAKAN ÇAVUŞOĞLU FARKINDALIĞI

Başbakan Yardımcımız Sayın Hakan Çavuşoğlu’na farklı diyar insanını buluşturan, uzakları yakın eden çalışmaya imza atmasından ötürü teşekkür ediyorum.

Zira ilk günden itibaren Sayın Çavuşoğlu’nun ayrımcılığı ortadan kaldırmak adına farkındalık ortaya koyduğu biliniyordu.

Bu farkındalık Bursa dışına taştı.

Basın Enformasyon Bursa İl Müdürü Ali Fuat Gölbaşı,  Şanlı Urfa İl Müdürü Erdoğan Güvel’e de teşekkür ediyorum.

 

“BEN ANADOLUYUM”

Farklı düşüncelerle anılmak vardır insan hayatında.

En sağlıklısı yerinde görmek ön yargıları bertaraf etmektir.

ŞANLIURFA insanını tanımak gerek.

Anadolu’nun özeti adeta..

Misafirperverliğinden en güzel örneklerini yaşattılar.

Selam olsun.

 

.

alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz