Erbil’in dünyayla bağlantısı kesildi!

28 Eylül 2017 Perşembe, 12:15
Erbil’in dünyayla bağlantısı kesildi!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ndeki Erbil kentine yönelik tüm yabancı uçuşların cuma günü sona ereceği açıklandı.Erbil Havaalanı direktörü Talar Faik Salih, Erbil‘e tüm yabancı uçuşların cuma günü akşam 18:00’den itibaren sona ereceğini söyledi. Irak hükümeti, dün yapılan açıklamayla yabancı havayolu şirketlerinden Erbil’e uçuşları durdurmalarını talep etmişti.

Erbil Başkonsolosluğu, Türkiye’den IKBY’ye yapılan uçuşlarla ilgili yaptığı açıklamada, “THY, Atlas Global ve Pegasus tarafından Türkiye’den Erbil ve Süleymaniye’ye yapılmakta olan karşılıklı seferlerin Cuma günü saat 18.00 den itibaren gerçekleştirilmesi mümkün olamayacak” denildi.

Katar Havayolları’nın, Irak Sivil Havacılık Kurumu’nun talebi üzerine Kuzey Irak’a uçuşlarını 29 Eylül’den 1 Ekim’e kadar durdurduğu açıklandı. Açıklama Katar Havayolları’nın internet sitesinde yer aldı. Açıklamaya göre uçuşların iptal kararı, Irak yetkililerinin Cuma gününden itibaren Erbil ve Süleymaniye havalimanlarına yapılan tüm uluslararası hava trafiğinin durdurulacağını açıklaması üzerine alındı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz