Başbakan Yardımcısı Hakan Çavcuşoğlu: Firene güvenme kurala güven

01 Eylül 2017 Cuma, 00:00
Hakan Çavcuşoğlu

Başbakan yardımcısı Hakan Çavuşoğlu vatandaşların bayramını kutladı.

Arakan’da yaşanan acı ve gözyaşının vicdanları sızlatttığını söyleyen Çavuşoğlu, “Maalesef ortaya çıkan görüntüler bizi üzüntüye sevk ediyor. Bu acı ve gözyaşlarının içinde bir bayram yaşıyoruz” dedi.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun Bursa Hafıza’ya yaptığı bayram mesajı şöyle:

“Bursa’mıza, ülkemize İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum. Olması gereken bayram neşesi varken İslam ve Müslüman aleminde göz yaşının hakim olduğunu görüyoruz. Ortaya çıkan görüntüler vicdanımızı yaralıyor üzüntüye sevk ediyor. Bu acı ve göz yaşlarının içinde bayram yaşıyoruz. Sadece Türkiye’nin yapmış olduklarıyla değil, uluslararası  platformlardan aynı hassasiyeti bekliyoruz. Arakan’da yaşananlara seyirci kalındığına şahit oluyoruz. Kalıcı barış ve herkesin insanca koşullarında yaşanmasını istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın Dünya beşten büyüktür derken ne kadar haklı tanımlama yaptığını yaşanan hadiselerle müşahede ediyoruz. Dünyadaki eşit onurlu devlet olarak insanının barış huzur ve refah içinde yaşamasını diliyoruz. Dünya hepimize yetecek kadar büyük. Arakanda olsun bize sığınanlarda olsun tüm medeniyet coğrafyasında dini, dili ırkını ayırt etmeksizin herkese sahip çıkan, çocuk, yetimlerin başını okşayıp gözyaşını silmek medeniyetimizde öncelikli değerleri olan şeylerdir.

Bu vesileyle Yüce Allah Hac’da bulunan kardeşlerimizin hacılığını kabul etsin. Sıla-i rahim yapacak  kardeşlerimizin yolculukta itina ve dikkatle ‘firene güvenme kurala güven’ sloganı çerçevesinde kurallara uymalarını diliyor, tüm halkımıza hayırlı bayramlar diliyorum.

 

Bursa Hafıza

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz