Ayhan Salman yol haritasını çizdi…

31 Ağustos 2017 Perşembe, 22:30
alim şahin

 

Ne yazık ki güzel satırlarla başlayamıyoruz bayram üzeri yazımıza. Ülkemizin bulunduğu coğrafya ve uzak doğuda özellikle Arakan’da vahşet Müslümanların Kurban Bayramını istenilen şekilde kutlayamamasına neden oluyor.

İnsanların canlı canlı parçalara ayrılması, yakılması, Nehirlerin sadece kan akması, Müslüman ülkelerinin ölü rolüne bürünmesi, BM’nin kınamasından öte hiçbir şey yapmaması Mazlumların Allah’tan başka kimselerinin olmadığını bir kez daha gösterdi.

Katledilenler Müslüman değil de Hiristiyan olsaydı dünya ayağa kalkardı.

Acı büyük…

Yıkılasın dünya.

 

 

YÖNETİM ANATOMİSİ

Bayram vesilesiyle AK Parti il başkanı Ayhan Salman’ı aradım.

Hem bayramlarını kutlamak hem de bayram mesajlarını almaktı amacım.

Konu otomatikmen siyasete gelince ben sordum o cevapladı.

Davaya inanmış, omuzlarındaki yükün büyüklüğünün farkında, neyin nasıl olacağını iyi şekilde analiz etmiş, adeta zor günlerde bütünleştirici portreyi ortaya koyan bir siyasetçi olarak gördüm Ak Parti Bursa il başkanı Ayhan Salman’ı.

Sayın Salman’la konuşurken Reis’in görev verdiği andan itibaren ‘Salman kim’ diye şaşkınlıklarını dile getirenler kendisini tanıdıkça Recep Tayip Erdoğan’ın ne kadar büyük usta olduğuna bir kez daha hak verecekleri kanaatine vardım..

Kendisi gerçekten de çok kaliteli, temiz ve tam da Ak Parti’nin AK yüzüne cuk diye oturan mükemmel seçim olduğunu anladım.

Sayın Salman söze bayram mesajıyla girdi.

“Bursa’mızın memleketimiz ve tüm halkımıza bayramını kutluyorum. Hayırlı sağlıklı kazasız belasız bayram diliyorum. Allah Ümmetin, mazlumların kurtuluşuna vesile kılsın, zalimlere insaf versin.  Tüm coğrafyalarda ki mazlum Müslüman kardeşlerimize sağlık hayırlı huzurlu bayram yapabilmeyi diliyorum.”

 

SAMİMİYİZ…

Ayhan Salman, Bir hafta on güne kadar yönetimi oluşturacağını söyledi. Bunun için de en ince ayrıntıya kadar çalıştıklarını belirtti.

Başkan Salman konuyla ilgili şunları söyledi:

“ AK Parti il yönetimi Herkesin içine sinecek, mümkün olduğu kadar tüm kesimleri kucaklamaya çalışacağız.  Ortaya konulacak potansiyelde kadınları, gençleri doğru temsil edebilecek seçim yapmayı ümit ediyorum.

Siyasette olumlu imajlar bırakmış doğru kişilerle, AK Parti davasına inanan her anlamda temsil edilebilecek demografik payı, STK’lar dan herkesin üzerinde yüzde yüz konsensüs sağlayan yapıyı kurabilmek kolay değil.

İstişare ve vicdanımızla birlikte çalışabileceğimiz nitelikli vasıfları olan durmayacak,  gerek teşkilatçılık gerek entelektüel boyutlarda çalışacak arkadaşlarımızla AK Parti büyük aile. Bunlarla da entegre ola bilecek, topluma doğru mesajlar verebilecek bir ailenin parçası olacak arkadaşlarımız.  Hata eksik olabilir ama kasıt olmamalı. İnsanlığımızın gereği hatalarımızdır. Ama rabbim samimi olunca doğruya sev keder. Buna inanıyoruz.

Ekip oluştururken bir kesimi temsil etmekten ziyade birçok özelliği yanında kendi bulunduğu çevreyi doğru temsil etmesi, her anlamda fikriyle değer katması, İlave eksikleri onunla giderebileceğimiz çalışma arkadaşlarımız olmasına dikkat edeceğiz. Bakıldığında insanlar orda güvendiğimiz kardeşimiz abimiz var diyebilmeli, ümit vermeli. Halkla en iyi şekilde iletişim kurabilmeli.

Yıllarca STK’larla çalışıyoruz. İlgi alakalı tebessüm analiz edebileceğiz herkesin tavrından bir şeyler çıkarabiliriz. Süreç ilerledikçe kimlerin daha samimi olabileceğini tahmin edebiliyoruz.

Üç beş kişi ile aynı kişi üzerinde analiz yapılacak çok güzel nitelikleri olanlar var.

Öncelik dürüstlük ve samimiyet…  Davanın etik değerleriyle birbirine bağlı, İletişim problemi olmayan, iyi düşünen ama algıyı yanlış yönetmeyen kaliteli yol arkadaşları bizi başarıya taşıyacaktır.

Tahmin etmediğiniz insanlarla tahmin etmediğiniz süreçler yaşanabiliyor.

Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız bizi münasip gördü.  Zorluklarının farkındayız. Biz samimiyiz. Hatalar eksiklikler olabilir ama samimi olacağız, istişareyle birlikte üstesinden geleceğiz.

İstişare edemiyorsanız, danışmıyorsanız anlam ortadan kalkar.

Süreç sahiplerini sürece katmıyorsanız, algıyı yönetemiyorsanız doğru işler yapmıyorsunuz. Yaptığınız işin sebebi hikmetini anlatmanız lazım. Yapabileceğinizi, yapamayabileceğinizi paylaşmanız lazım. Doğru yaptığınız da doğruyu anlatamıyorsanız insanların tepkisini alabilirsiniz. Öncelikler dışında öncelik oluşturursunuz ihtiyaç çözersiniz ama insanların öncelikleri daha farkıdır. Toplumun önceliklerini belirlemek lazım…  Sosyolojik boyutu psikolojik boyutu var hadisenin. Sağlıklı bir yol oluşturacağız.. Mükemmel değiliz ama eğer güzel bir şey yapacaksak hoşsa da bırakacaksak en doğruyu bulmaya çalışacağız.

Bunun içinde İl ve İlçelerimizi toparlama sürecinde süreç sahipleriyle hareket edeceğiz. Eleştiri de yapıca olmaya çalışacağız. Herkese kucaklamaya birlikte olmaya arzu ediyoruz.”

 

Başkan Salman’ın safiyane, temiz ve bir o kadar iyi niyetli düşüncelerinden dolayı tebrik ediyorum.  Umarım AK Parti Ayhan Salman’la layık olduğu şekliyle yol alır.

Başarılar diliyorum.

Tüm okuyucularımızın Kurban bayramınızı kutluyor, Mazlum ve masumların kurtuluşuna vesile olmasını Allah’tan diliyorum.

 

.

alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz