DÜNYANIN EN UZUN REKORU TÜRKİYE’DE

10 Temmuz 2017 Pazartesi, 11:05
dünyanın en uzun horonu

Yıldırım Belediyesi’nin öncülüğünde dünyanın en uzun horonu rekoru kırıldı.

Yıldırım Belediyesi öncülüğünde Orhangazi Belediyesi, Trabzon Dernekleri Federasyonu ve Orhangazi Trabzonlular Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlik kapsamında dünyanın en büyük horunu oluşturuldu. Daha önce Almanya’da bin 144 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen ve Guinness Rekorlar Kitabı’na giren rekoru geride bırakmak için Orhangazi Göl Piknik Alanı’nda binlerce insan bir araya geldi. Sadece ellerin değil gönüllerin de kenetlendiği etkinliğe Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Orhangazi Kaymakamı Yalçın Yılmaz, Trabzonlular Federasyonu Başkanı Nuri Uğurlu, Orhangazi Trabzonlular Derneği Başkanı Cemal Karagüzel, Guinness Danışmanı Aydın Türkgücü’nun yanısıra çok sayıda vatandaş katıldı.

DÜNYAYA MESAJ VERDİ

16. Kadırga Festivali kapsamında gerçekleştirilen etkinliğin yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları iş birliğinin göstergesi olduğuna işaret eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Önemli bir rekora imza attık. Ancak o kadar önemli boyutu da dünyaya vereceğimiz mesaj. İnsanlarımızın ellerinin birleşmesiyle birlikte dillerimiz de kalplerimiz kenetlendi. Bir arada yaşama kültürümüzü birlik ve beraberliğimizi tüm dünyaya göstermiş olduk” dedi.

BİRİZ BİRLİKTEYİZ GÜÇLÜYÜZ

Etkinliğin 15 Temmuz hain darbe girişimin sene-i devriyesinde gerçekleştirilmesinin organizasyona ayrı bir mana kattığını da dile getiren Başkan Edebali, “Bundan tam bir yıl önce millet olarak büyük bir sınav vermiştik. Hainlerin tanklarını, uçaklarını, milletimiz, göğsünü siper ederek el ele vererek bertaraf etmişti. Biz millet olarak bir olduğumuzda, iri olduğumuzda diri olduğumuzda üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey yok. İr yıl önce bunu tüm dünyaya göstermiştik. Şimdi yine aynı duygular içerisinde bir daha ancak sadece yine bizim tarafımızdan kırılabilecek bir rekorla dünyaya birlik beraberlik mesajı verdik” diye konuştu.

 

dünyanın en uzun horonu

dünyanın en uzun horonu

horon

horon

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz