3. ULUSLARARASI AHUDUDU FESTİVALİNE YOĞUN İLGİ

02 Temmuz 2017 Pazar, 11:52

Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Cumalıkızık Ahududu Festivali’nin son gününde sahnelenen renkli görüntüler Yıldırım’a şölen havası getirdi.

Kültür sanat programları ile ilçenin sosyal hayatına köklü değişikler getiren Yıldırım Belediyesi, uluslararası bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı. 700 yıllık bir geçmişe sahip olan Cumalıkızık’ın en önemli değerlerinden ahududunun adını taşıyan 3. Uluslararası Cumalıkızık Ahududu Festivali, son gününde Yıldırımlıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Cumalıkızık meydanında düzenlenen festivale Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yıldırım Mehteran Takımı ile Bulgaristan, Arnavutluk, Ukrayna, Kazakistan ve Tunus’tan gelen ekipler ve Yıldırım Belediyesi Erguvan Gösteri Sanatları Topluluğu üyelerinin kortej yürüyüşünden sonra başlayan festivalde “En Güzel Ahududu Yarışması” düzenlendi. Yarışmada birinci seçilen Alaaddin Doğru isimli yetiştiriciye Cumhuriyet altını, ilk dörde giren yetiştiricilere de çeşitli hediyeler takdim edildi.

KADİM MEDENİYET VURGUSU

Cumalıkızık’ın önemli bir tarihi geçmişe sahip olduğunu vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, burada yaptığı konuşmada, “Bugün yeryüzündeki ülkeleri göz önüne aldığınız zaman, bizim daha kadim ve önemli bir tarihe sahip olduğumuzu görüyoruz. Bizler de bu tarihi mekanların sorumluları olarak çalışmalarımıza yön veriyoruz. Ahududu bu bölgenin en önemli değerleri arasında yer alıyor. Bu değeri hem turizm potansiyelimizi arttırmak adına hem de hemşehrilerimizle buluşmak adına kullanıyoruz” diye konuştu.

TARİHİMİZE IŞIK TUTUYOR

Toplumların kültür hafızalarını ne kadar güçlü tutarsa geleceklerinin de o kadar güçlü olacağının altını çizen Başkan Edebali, “Cumalıkızık da bize bunu ifade ediyor. Bu tarihi çizgileri koruduğumuz müddetçe bizden sonraki kuşaklara aktaracağımız mirasımız da o kadar güçlü olur. Bizim için Cumalıkızık şanlı ecdadımızın bize bıraktığı en önemli mirastır. Bu mirası hep birlikte geleceğe taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

TOPLUMLARIN KAYNAŞMASINA OLANAK SAĞLIYOR

Cumalıkızık’ın 700 yıllık bir tarihi yansıttığını söyleyen AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Bursamız ruhu olan bir şehir. Cumalıkızık da geçmişten geleceğe uzanan bir Osmanlı köyü. Geçmişle bağını kopartmış bir toplumun geleceğe sağlıkla uzanması mümkün değil. Bu sebeple de 3. Uluslararası Cumalıkızık Ahududu Festivali, hem geçmişimize sahip çıkmamızı sağlarken hem de farklı toplumların kaynaşmasına da ortam sağlamaktadır. Özellikle Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’ye çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KONSERLERE YOĞUN İLGİ

Festival, bisiklet çekilişi ve çeşitli yarışmalar ile devam ederken ünlü Türk Halk Müziği Sanatçısı Sümer Ezgü’de festivalde Yıldırımlılarla bir araya geldi. “Anadolu’dan Geldik”, “Cemilem”, “Emir Dağı”, “Kalenin Bedenleri” gibi sevilen parçaları seslendiren Ezgü’ye, ilçe sakinleride zaman zaman eşlik etti. Öte yandan festival kapsamında konserlere hız kesmeden devam eden Yıldırım Belediyesi gençlerin sevgilisi, ünlü pop sanatçısı Buray’ı ilçe sakinleri ile buluşturdu. Tribünlerin tıklım tıklım dolduğu Kaplıkaya Cazibe Merkezi’nde sahne alan Buray, “Aşk mı lazım”, “Kimsenin Suçu Yok”, “Seni Sevmiyorum Artık”, “Sen Sevdamısın”, “İstersen” gibi sevilen parçaları seslendirdi. Yıldırımlı vatandaşlarda konser boyunca Buray’ın parçalarına eşlik etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz