BURFAŞ iftar yemeklerini Kafkaslara taşıdı..

14 Haziran 2017 Çarşamba, 12:12
burfaş

Gelenek haline getirdiği Ramazan iftarlarını uluslar arası boyuta taşıyan BURFAŞ, bu yıl hedef büyüterek balkanlardan sonra Kuzey Kafkaslarda 5 ülkede daha iftar sofraları kurdu.

Burfaş Genel Müdürü Muhammed Gümüşsoy, Yıllarca Müslüman Balkan toplumlara verdikleri iftar yemeklerini bu yıl farklı coğrafyalara taşıdıklarını belirtti..  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı üzerine geçen yıl başlattıkları Gürcistan Abhazya bölgesindeki iftarları bu yıl 5 ayrı ülkeye yaydıklarını ifade eden Gümüşsoy, “Kuzey Kafkasya Cumhuriyetlerinde verdiğimizi iftarlarda on binlerce Müslüman kardeşimizle aynı duyguları paylaştık. Bu gelenek hem dini hem de örfi açıdan bir misyonun gereğidir. Hem devletimizin hem de dinimizin gerekliliği nedeniyle üzerimize verilen vazifeyi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Özellikle Kafkas Cumhuriyetlerinde verilen iftarlarımızı mezhepçi hristiyan kilise ve papazlar şikayette bulunuyor. Bu da bizi büyük zorluklarla karşı karşıya bırakıyor. Bazı yerlerde izin almadan gizli iftarlar vermek zorunda kalıyoruz. Ortodoks ve katoliklerin çatışması çalışmalarımızın devlet yönetimi tarafından yakın takibe almasına neden oluyor. Yinede çok yerde amacımıza ulaştığımızı söyleyebilirim. Allah zayi etmesin” şeklinde açıklamalarda bulundu.

BURFAŞ Ramazan boyunca Bursa’da iftar yemekleri vermeyi sürdürüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz