Yıldırım’da kaçak yapıya geçit yok

11 Haziran 2017 Pazar, 11:11
kaçak yapı yıkım

Türkiye’nin en kapsamlı kentsel dönüşüm projelerinden birisini hayata geçiren Yıldırım Belediyesi, kaçak yapılarla mücadelesini aralıksız sürdürüyor.

Yıldırım’ı ideal şehir konumuna getirmek amacıyla çarpık yapılaşmaya izin vermeyen Yıldırım Belediyesi, kaçak yapılara izin vermiyor. Yıldırım Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri 2016’da tespit ettikleri 104 kaçak yapının yıkımını gerçekleştirirken, 2017’de 24 adet kaçak yapıyı yıktı. Yaptıkları uygulamalarla kaçak yapılaşmaya asla taviz vermediklerini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “sonucunda kalitesiz ve eksik malzeme ile inşa edilen ve güven vermeyen yapılar insan yaşamını tehdit ediyor. Asıl amacımız 1. derece deprem kuşağında yer alan ilçemizde olası felaketlerde yaşanabilecek kayıpların önüne geçmek” dedi.

KAÇAK YAPILAŞMAYA GÖZ AÇTIRILMIYOR

Kaçak ve şehir estetiğini bozan yapılaşma nedeniyle vatandaşların mağdur olmasını istemediklerini belirten Başkan Edebali, “Bizim önceliğimiz insanlarımızın yaşam hakkı. Bunu tehdit eden yapılaşmaya göz yummamız söz konusu olamaz. Bu hassas konuda vatandaşlarımızın duyarlı olmalarını istiyor, modern Yıldırım’ın inşasında bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz” diye konuştu. Türkiye’nin en modern şehirlerinden birini imar etme yolunda kararlılıkla ilerlediklerinin de altını çizen Başkan Edebali, “Yıldırım’ı yeniden ayağa kaldıracak kentsel dönüşüm hamlemiz kaliteli, modern ve sağlıklı konutlarla insanlarımıza hak ettiği gibi bir yaşam sunacak. Modern Yıldırım’ın inşa sürecinde kaçak ve plansız yapıların önümüzü kesmesine, bize zaman kaybettirmesine izin vermeyeceğiz. Yıldırım’ı, hemşehrilerimizin yaşamaktan mutluluk ve huzur duyacağı bir şehir haline getiriyoruz” şeklinde görüşlerini belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz