BU AYIP POŞETE SIĞMAZ AMİL!

28 Nisan 2017 Cuma, 09:47

Cemalettin Torun başkanlığındaki AK Parti Bursa İl Yönetimi’yle ilgili gün geçmiyor ki bir skandal patlak vermesin. Daha önce hakkındaki birçok iddiayla gündeme gelen Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Asım Amil’in, referandumu fırsat bilerek ruhsatsız inşaat yaptığı ortaya çıktı. 

AK Parti Bursa İl Yönetimi’nde Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Asım Amil’in planda yeşil alan olarak görülen alana ruhsatsız inşaat yaptığı ortaya çıktı. Amil, referandum sürecini fırsat bilerek Osmangazi’ye bağlı Zafer Mahallesi 3591/96 parselde, Ankara Yolu’na cephe inşaatının imalatını hızlandırdı. Dış cephesini branda ile kapatarak imalatını sürdüren Amil’in, konumunu ve görevini kişisel işlerini halletmek için kullandığı böylece bir kez daha ortaya çıkmış oldu.

ÖNCE HAPİS ARDINDAN PARA CEZASI

Asım Amil’in ruhsatsız olarak kaçak yaptığı binasıyla ilgili 2010 yılında Osmangazi Belediyesi’nin şikâyeti üzerine Altıncı Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açıldığı da ortaya çıktı. Amil’e kaçak yapıdan dolayı mahkemenin hapis cezası verdiği ancak kararın Yargıtay tarafından bozulduğu öğrenildi. Yerel Yönetimlerden sorumlu Amil’in hapis cezasının daha sonra Kültür Varlıkları Kanunu’na muhalefetten 3 bin lira para cezasına dönüştürüldüğü de alınan bilgiler arasında.

SORUMLU OLDUĞU ALANDA SUÇ İŞLİYOR

Vatandaşın gözünün içine baka baka yeşil alana ruhsatsız inşaat yapan Amil’in korunması ve kol-

lanması büyük tepki çekiyor. Bir yandan kaçak yapılaşmayla mücadele eden AK Parti ve belediyeleri bir yandan o belediyelerden sorumlu İl Başkan Yardımcısı’nın kaçak inşaatı. Partinin Bursa’da kan kaybetmesinin en büyük nedenlerinden biri olarak gösterilen bu davranışlara Torun’un göz yumuyor olması ise parti kulislerinde tepkiye yol açıyor. İşin daha ilginç yanı ise Asım Amil’in kaçak inşaat nedeniyle yargılandığının bilinmesine rağmen İl Başkanı Cemalettin Torun tarafından yönetime alınarak bugüne kadar korunmuş olması.  Üstelik Asım Amil bugüne kadar hakkında yayılan onca iddia ve yazı için hiçbir tekzip yapmadı ve dava açmadı. Amil, iddialar karşısında suskunluğunu sürdürüyor.

VATANDAŞIN BARAKASINI TEPESİNE YIKIYOR AMA…

Amil’in milletin gözüne soka soka yaptığı ruhsatsız inşaatın kamuoyu gündemine gelmesinin ardından ilgili belediyeler ve özellikle İl Başkanı Cemalettin Torun’un nasıl bir tutum sergileyeceği merak konusu. Acaba koltuğunun sallandığı ileri sürülen Torun her şeye rağmen Amil’i savunacak mı? Garip gureba, fakir fukara vatandaşın barakasını bile kafasına yıkan Büyükşehir Belediyesi, Amil’in bu kaçak yapısına gereken işlemi yapacak mı?

ASIM AMiL KiMDiR?

İl Başkanı Cemalettin Torun tarafından il yönetimine alındıktan 3 ay sonra partiye üye olan Asım Amil, özellikle akçeli işlerle gündeme gelen bir isim. Müteahhitlerden tadilat ve ruhsat işleri nedeniyle alınan bağışların bu isim tarafından tahsil edildiği iddiaları zaman zaman kamuoyu gündemine geliyor. Partide bilinen bir isim olmamasına rağmen Cemalettin Torun’un FETÖ’cü avukatların tavsiyesi üzerine yönetime aldığı iddiaları bir dönem çok tartışılmıştı. Amil de bu tartışmaları destekleyen görüntüleri sık sık verdi. Sosyal medya hesabı üzerinden FETÖ’cü avukatlarla yaptığı gezilerin fotoğraflarını sık sık paylaştı. Göreve geldiği günden beri yaptıkları ile kamuoyunda tartışılan ve skandal üstüne skandala imza atan Asım Amil, özellikle İl Başkanı Cemalettin Torun tarafından korunan ve kollanan bir isim olarak biliniyor.

Kaynak: Şehir Medya

Link: http://sehirmedya.com/bursa-bolge/bu-ayip-posete-sigmaz-amil/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz