Türkiye AB’ye resti çekti: 16 Nisan’dan sonra…

13 Nisan 2017 Perşembe, 12:36
ab türkiye

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “16 Nisan’dan sonra AB’ye son önerimizi sunacağız. AB ile vize sorununu çözmek istiyoruz. Bu vize serbestisini de almamız lazım. En son imzaladığımız göç anlaşmasının bir parçasıdır” dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB’ye resti çekti.  Çavuşoğlu, “16 Nisan’dan sonra AB’ye son  önerimizi sunacağız. Ondan sonraki süreci nasıl sürdüreceğimizi değerlendirip  aldığımız kararları sizlerle paylaşacağız. AB ile vize sorununu çözmek istiyoruz.  Bu vize serbestisini de almamız lazım. En son imzaladığımız göç anlaşmasının bir  parçasıdır” dedi.

KIBRIS SORUNU

‘Kıbrıs sorununu çözmek için samimi  çaba sarf ediyoruz” diyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ” ama özellikle seçim atmosferinde Rum tarafında samimi bir çaba  görmüyoruz. Rum tarafının özellikle Kıbrıs etrafındaki doğal gaz ve petrol  rezervleri konusunda tek taraflı attığı adımları doğru bulmuyoruz. Bu konuda  uyarılarımıza rağmen maalesef geri adım olmadığı için şimdi Türkiye olarak da  bazı adımları atacağız” dedi.

ŞİMŞEK RUSYA’YA GİDİYOR

Başbakan  Yardımcısı Mehmet Şimşek’in haftaya Rusya’ya gideceğini açıklayan Çavuşoğlu “Önümüzdeki hafta Başbakan  Yardımcısı Mehmet Şimşek’in başkanlığında bir heyet Moskova’ya gidecek. Rus  muhataplarımızla oturup konuşacağız, tüm engelleri kaldırmak için inşallah bir  mutabakatı sağlarız” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz