AK Partili Nurettin Canikli elindeki referandum anketini açıkladı

02 Nisan 2017 Pazar, 12:07
AK Partili Nurettin Canikli elindeki referandum anketini açıkladı

16 Nisan’da yapılacak referanduma yönelik çalışmaları değerlendiren Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, “Şu anda ‘evet’in oranı yüzde 57-“58’lerde çıkıyor. Bizim bütün anketlerimizde Ankara ve İstanbul’da evet oyları önde gidiyor.” dedi.16 Nisan’da yapılacak referanduma yönelik çalışmaları değerlendiren Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, “Şu anda ‘evet’in oranı yüzde 57-“58’lerde çıkıyor. Bizim bütün anketlerimizde Ankara ve İstanbul’da evet oyları önde gidiyor.” ifadelerini kullandı.  Kampanyanın başında CHP’nin kara propagandası sebebiyle vatandaşta oluşan kafa karışıklığının artık giderildiğini belirten Canikli, gözlemlerini şöyle anlattı:

Cumhurbaşkanı ve başbakanın meydanlara inmesi, televizyonlarda ve farklı platformlarda konuyu anlatmaları da bunda etkili oldu. CHP’nin kara propagandasının etkisini kaybettiğini gördük. Kararsızlar işin başında yüzde 14-15 civarındaydı. Şu anda bu oran yüzde 3-4’lere kadar indi. Kararsızların büyük bölümü de evete geldi. Yaptırdığımız anketlerde, kararsızlar dağıtılmadan bile evetin oranı yüzde 50’nin üzerinde çıkıyor. Yani çekirdek evetçiler yüzde 50’nin üzerinde. Hiçbir zaman evetin oranı yüzde 50’nin altında düşmedi. Şu anda ‘evet’in oranı yüzde 57-58’lerde çıkıyor. Bizim bütün anketlerimizde Ankara ve İstanbul’da evet oyları önde gidiyor.

Başbakan Yardımcısı Canikli; CHP’nin her gün farklı bir yalanla ortaya çıktığını ifade ederek, “Özellikle 18 yaşında milletvekili seçilecek birinin 2 yıl sonra emekli olacağına yönelik CHP’nin söylemli tam bir kuyruklu yalan. Kılıçdaroğlu bile bile yalan söylüyor. Böyle kepazelik olmaz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz