Haçlılara karşı Müslümanlara tarihi çağrı! ‘Türkiye etrafında kenetlenin’

14 Mart 2017 Salı, 11:29
Haçlılara karşı Müslümanlara tarihi çağrı! ‘Türkiye etrafında kenetlenin’

Dünya Müslüman Alimler Birliği’nin, Hollanda’nın skandal tavrını kınadığı bildirildi. Özgür dünya için Türkiye vurgusu yapan Birlik, Müslümanlara Türkiye etrafında kenetlenme çağrısı yaptı.Dünya Müslüman Alimler Birliği, Hollanda’nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya yönelik skandal tavrını ve bunu protesto eden Türk vatandaşlarına “sert müdahalesini” kınadı.

Birlikten yapılan yazılı açıklamada, Hollanda’nın ülke sakinlerine, Türk politikacıları ve Türkiye’ye karşı tutumunun “siyasi ve ahlaki olarak kabul edilemez” olduğu vurgulandı. Söz konusu tutum ayrıca “Türkiye’nin iç işlerine müdahale ve bağımsız Türk seçmeninin kararını etkileme çabası” olarak değerlendirildi.

Türk politikacılarının, farklı ülkelerde ikamet eden vatandaşlarıyla bir araya gelme ve ulusal meselelere ilişkin görüş alışverişi yapma hakkı olduğu vurgulanan açıklamada, “Arap ve Müslüman dünyası ile özgür dünya ülkelerinin, vatandaşları ile siyasilerin bir araya gelebilmesi, vatandaşlarının ikamet ettiği ülkelerde görüşlerini ifade özgürlüğü kapsamında Türkiye’nin yanında yer alması gerekiyor.” ifadesine yer verildi.

Batı’yı zapteden ırkçı söylemler ve uygulamalar konusunda uyarıda bulunulan açıklamada bu tavrın, Müslüman ve Arap hükümetleri ile halklarına karşı provokasyona neden olduğu, dünya barışına zarar verdiği vurgulandı. Ayrıca Birlik tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tam destek verildiği belirtilirken, Müslüman halklara da Türkiye etrafında birleşme çağrısı yapıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz