Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Hürriyet’e sert tepki!

28 Şubat 2017 Salı, 16:11


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan resmi temaslarda bulunacağı Pakistan’a hareketi öncesi konuştu. Erdoğan, Hürriyet Gazetesi’nin attığı ‘Karargah rahatsız’ manşetine çok sert tepki gösterdi.

Ziyaretim vesilesiyle liderlerle ikili görüşme imkanı bulacağım. Bölgesel işbirliği ve kalkınma çabalarını artırmak için Pakistan ve İran ile tesis ettiğimiz teşkilat genişlemiştir. İslamabad zirvesi tarihi bir dönemde icra ediliyor. İslamabad zirvesinin ana temasının ulaşım, iletişim hatlarının birbirine bağlanması oluşturuyor. Bölgesel refah ile enerji, iletim hatlarının birbirina bağlanması arasında kesin bir iletişim vardır. Teşkilat çok kıymetli bir platform oluşturuyor. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın potansiyelini harekete geçirme konusunda bazı sorunlar olduğunu gözden geçirmemiz gerekiyor. Bu zirvenin tarihi bir fırsat olduğuna inanıyorum. Ticaretin serbestleşmesi yönündeki ticaret anlaşmasını hayata geçirmek istiyoruz.

SORU-CEVAP

‘Karargah Rahatsız’ Tartışamaları:

Genelkurmay Başkanımızla dün Beylerbeyi Sarayı’ndaki görüşmemiz birinci derecede El Bab operasyonunun tamamlanmasına yönelik bazı görüşmeler, çalışmalar var. Türkiye-ABD-Rusya arasındaki görüşmelerde nerelere geldik, ne durumdayız onların bir değerlendirmesini yapma fırsatı bulduk. El Bab operasyonu tamamlandı, ama bu sürecin bitmesi anlamında değil. Bizim hedefimiz Cerablus, Dabık, El Bab ve sonra da koalisyon güçleriyle mutabık kalmamızla gerek Münbiç, gerek Rakka’ya doğru atılacak adımlar var. Rusya ile görüşmemiz, ABD ve koasliyon güçleriyle dayanışma bu süreç içerisinde önem arz ediyor. Artık masada olacağız, hem arazide olacağız dedik, bunları açıkça dost, muhattap kim varsa söyledik.

Bir diğer konu da bu gazetede ön sayfa atılan başlık, içeride atılan başlık çok çok daha çirkindi. Bunlar bizleri rahatsız ettiği gibi TSK’yı haydi haydi rahatsız etmiştir. Bizim rahatsız olduğumuz konudan TSK’nın da rahatsız olmaması olmazdı. Biz bir vücudun uzvu gibiyiz. Burada yapılan terbiyesizlik, seviyesizliktir. Başlığı atmaya ne gazetenin yönetimi, patronaj kadrosu muktedir. Hukuki süreç neyse bazı adımlar atılmıştır. Bizler takipçisi olacağız. Devleti birbirine düşümeye kimsenin hak ve yetkisi yoktur. Bunlar eski alışkanlıkları. Artık geride kaldı. Herkes yerini ve konumunu bilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz