Bahçeli’den Hürriyet’in manşetine sert tepki: Asker bizim, devlet bizim, hükümet bizim

28 Şubat 2017 Salı, 16:07
devlet bahçeli

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşma yaptı. Hürriyet’in ‘Karargah rahatsız’ manşetine tepki gösteren Bahçeli, TSK’nın anlamsız tartışmalara çekilmemesi gerektiğini vurgulayarak, “Asker bizimdir, fitneye çanak tutan bizden değildir” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşma yaptı.

Bahçeli, Hürriyet Gazetesi’nin skandal manşetine sert tepki gösterdi.

Bahçeli konuşmasında şu ifadeleri kullandı: Türk Silahlı Kuvvetlerinin anlamsız tartışmaların içine çekilmesi son derece yanlıştır. 2007’den yana Türk Silahlı Kuvvetleri çok yara almıştır. Son zamanlarda Genelkurmay Başkanı ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili bazı eleştirilere Karargah’ın nasıl baktığı ortaya çıkmıştır. Bu kapsamda olmak üzere Milli Savunma Bakanlığının başörtüsü yasağını kaldırırken, Genelkurmay’ın görüşünü almadığı, Yeni Akit gazetesinin vefat eden bir yazarı için edilen ithamlar, Sayın Akar’ın İncirlik’te ABD Genelkurmay Başkanı’nın yanına gitmesi için yapılan yorumlar, Genelkurmay Başkanının Cumhurbaşkanı ile yurt dışı ziyaretlerine gitmesi ile ilgili yapılan incitici ifadeler ve Genelkurmay Başkanının bir FETÖ’cüyle Sakarya’da arsa aldığına ilişkin iddialar ve bunlara karşılık verilen iddialar söz konusu gazetede yer almıştır. Elbette doğru olanı Genelkurmay Başkanının rahatsız olduğu konuları hiyerarşik sırayla aktarmasıdır. Bundan gocunmak, farklı yerlere çekmek anlamsızdır. Dün Genelkurmay Başkanı önce Başbakan’la, ardından da Cumhurbaşkanı ile görüşmüştür. Eğer sorunlarını paylaşmış ve bir sonuç alamamışsa ortada bir sorun var demektir. Yok paylaşılmamış, medya yoluyla kamuoyuna duyurulduysa yine bir sorun var demektir.

Evet, bizim de kafamıza takılan pek çok soru işareti vardır. Ama bunları konuşmanın ne yeri ne de zamanıdır.

“Asker bizimdir, devlet bizimdir, hükümet bizimdir”

FETÖ, PKK, IŞİD, PYD infaz mangalarını Türkiye’ye yönlendirmişken, devletin hırpalanması gaflettir. Asker bizimdir, devlet bizimdir, hükümet bizimdir. Fitneye çanak tutan bizim gibi görünse de asla bizden değildir. Zarar, ziyan büyüktür. Türkiye henüz yoğun bakımdan çıkamamıştır. Bunca görüş ayrılığına ne gerek vardır? Hala geçmişten ders alınmadı mı? Korkularla, kuşkularla nereye kadar gidilecek?

Türkiye’de manşet izi sürüp niyet okurken, komşu ülke ile sorunlarımız çetrefilleşmektedir. El Bab’ın temizlenmesinden sonra, sırayı Rakka operasyonunun aldığını geçen hafta da belirtmiştim. 24 Şubat’ta El Bab’da mayın temizliği yapan 2 kahramanımız ne yazık ki şehit olmuştur. Böylelikle El Bab’da şehit sayımız 71’e çıkmıştır. Bu vesileyle şehitlerimizi yad ediyorum. Askerlerimiz El Bab’dan alnının akıyla çıkmıştır. Ülkemiz mutlaka Fırat Kalkanı Harekatını taçlandırmalıdır.

İran Türkiye’yi tehdit etmekte, sabrın da bir sınırı var uyarısı yapmaktadır. Avusturya ve Almanya’da Türkiye karşıtı açıklamalar peş peşe gelmektedir. Hollanda’da iktidara gelmesi beklenen ırkçı partinin başkanı camileri kapatacağını söylüyor. Ezan susmaz, susturulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz