Erdoğan’dan nasıl kurtulunur? Parti içi ihanet uyumuyor.. Sistemi saptırın.. 15 Temmuz’un rövanşı.. Ak Kadınlar!

26 Şubat 2017 Pazar, 23:01
referandum seçim evet hayır

Referanduma Evet oyu verecek vatandaşlarımız son günlerde sistematik şekilde değişik saldırılar altında.

Bunların arkasındaki akıl ise mutlaka basit CHP ve HDP aklı değil.

Bu kesinlikle akademik kariyerleri olan toplum mühendisliği üstünde algı operasyonlarından başarı sahibi olan FETÖ mensuplarının ve yöneticilerinin yaptığı çalışmalar olduğunu düşünüyorum.

Herkesle aşağı yukarı Referandum yoklaması yapıyorum.

Ortaya çıkan sonuç çok çarpıcı, daha da ötesi vahim boyutlara ulaşmış.

Bu konuda çok ciddi bir çalışma yapıldığını şahit oluyoruz.

Özellikle gençler üstünde akla hayale gelmedik izah edilmesi imkansız iftiralarla kampanyalar yürütülüyor.

Bu kirli kampanyalar sosyal medya üzerinden oldukça etkin.

 

CHP’NİN YALANI: SİSTEMİ SAPTIRIN TALİMATI

Vatandaşımız Evet dediği takdirde paralar üstünden Atatürk resminin kaldırılacağı, Evet dediğinizin ertesi günü Anayasanın değişmez maddelerinin kendiliğinden ortadan kalkacağı, Tayyip Erdoğan ve aile efradının sülale silsilesi bundan sonraki devlet yönetimine hakim olacağı, Cumhurbaşkanını istemediği sürece seçimlerin bir daha olmayacağı, Türkiye’de seçme tercihinin ortadan kaldırılacağı gibi çok ağır akılla izanla açıklanamayacak iftira dolu kara propaganda yürütülüyor.

Ak Parti ve MHP’nin yürüttüğü referandum kampanyasında CHP’nin akıldan yoksun iftiralarıyla tek başına mücadele edilebilir imkanı görmüyorum. Buradaki en pratik çözümün referanduma neyin götürüldüğü, son söz sahibi en yetkili vatandaş Cumhurun kendisinin milletvekili değil milletin kendisinin olduğu, bilgisine sunulan, onayına sunulan maddelerin ne olduğunu vatandaşın önüne çok net şekilde izah edilmesi lazım. Devamında zaten seçmenkendi propagandasını yapacaktır.

Kampanyada birebir yönetim sistemini değiştirmek istiyoruz bunu oylayın. Cumhurbaşkanlığı sistemini getiriyoruz bunu oylatmak istiyoruz gibi kısır çekişmeler içine asla girilmemesi lazım.

Buradaki çözüm işi sadece basitleştirip net şekilde halka sunmaktan geçiyor. Yani herkesin anlayabileceği şekliyle ayrı ayrı çalışmalar yapılamaz. Türkiye Cumhuriyetinde kırsala ayrı Propaganda Kente ayrı Propaganda gibi bir şeyin içinde çıkamazsınız.

Küçük salon toplantılarında, akademik toplantılarda ne söylerseniz söyleyin bunların bir önemi var ama sonuç itibariyle karşınızda bir hayırcı kampanya var. Bu kampanyayı yürütenler normal genel seçimlerdeki gibi karşınızda olan basit CHP, HDP mantığıyla açıklanacak bir yapı değildir.

 

HAYIR CEPHESİ KÜRESEL GÜÇ

Şu anda karşımızdaki hayırcı cephenin genişliğini izah etme imkanı yoktur.

Bir ucu okyanusun öteki tarafında bir ucu buradadır.

Bunu başka türlü anlarsanız Mücadele’de sonuç itibariyle hem yol olarak hem de çıkacak netice olarak çok yanılırsınız.

Bu bir seçim deği referandum.

Dolayısıyla düşman cephesi çok fazladır.

Zaten ülkeyi olağanüstü karıştıracak ecnebi güçler tetikte beklerken, yüzde 51’in üzerinden kesinlikle bir puan bile kaybetmemeli.

Bu referandum hainler için 15 Temmuzun çok ciddi bir rövanşıdır.

ABD, AB, FETÖ ve diğer terör örgütleri 15 Temmuz’un acısını unutmamış her yönüyle bu referanduma asılmış durumdalar.

Türkiye’nin işgal projelerinin en büyüğü referandumda ki Hayır olacaktır.

Dolayısıyla burada tek bir oy bile bizim için son derece önemlidir.

Vatandaşın anlayabileceği şekliyle ister Profesör olsun, ister köy kahvesindekiler olsun onların diliyle, birebir yazılmış maddeler halinde Referandum gerçeğini ortaya koymak lazım.

Cumhurbaşkanlığı ile alakalı, seçim ile alakalı, yürütme ile alakalı, yasama ile alakalı kısımlar seçmene net anlatılması lazım.

Bunun dışında ilave hiçbir maddenin referandumun sonunda bir değişikliğe tabi olmayacağı anlatılması lazım.

Türkiye’nin yönetimiyle yeni Anayasası’yla rejiminde lhiçbir şeyin değişmeyeceğini net bir şekilde izah edilmesi lazım..

 

CHP’NİN SAPTIRMASINA TEDBİR..

Kafa karışıklığı hat safhada, özellikle genç kuşak üstünde sosyal medya kullanılarak seçimlerin iptal edileceği, bundan sonra sayın Cumhurbaşkanımızın izni olmadan her hangi bir seçim yapılamayacağı, para üzerinden Atatürk resminin kaldırılacağı içerisine gibi tamamen yalan iftira kampanyaları sınır tanımaz şekilde devam ettiren şer güçlere karşı kapı kapı gezerek, evlere misafir olarak gerçeği birebir anlatmak lazım.

Bu iftira saptırma kampanyası özellikle yeni oy kullanacak gençler üstünden şiddetli ve sistemli şekilde yürütülüyor.

 

TERÖR ÜZERİNDEN KAMPANYA BÜYÜK HATADIR!

Buradaki evet deme mantığımızı PKK ile, terör örgütleriyle asla alakası olmadığını üstüne basa basa söylemek zorundayız.  Dolayısıyla PKK’nın ne dediğinin önemli olmadığını, evet diyecek veya hayır diyecek insanlar üstünde bir etkisinin olmaması gerekir.

Eğer bütün kampanya hain örgütlerin üstüne kurgulanırda “Onlar Hayır diyor biz Evet diyelim” üstünden yürütülürse tuzak zemin oluşabilir. Yarın bir üst akıl devreye girdiğinde dünyanın başına bela ettiklerin Daes terör örgütü, Kuzey Irak’ta ordumuz fiilen savaşta olduğu bir Pkk örgütü yarın siyasi bir algı operasyonunun kampanyasında figüran olarak “Ben referanduma Evet diyorum” diye bayrak açarsa bunun izahını kimseye yapamayız..

Bunu yapmış olmamaları yapmayacakları anlamına gelmez. Karşımızda bir fetö örgütü var. Bakın bu örgüt şeytanın bile aklına gelmeyen şeyleri düşünür ve yapar ve yapıyor da.

Kampanya Türkiye’nin istikbali üzerine gelişmesi, ekonomik refahı ve küresel güç olma yolunda güçlenmesi, ulusal bağımsızlığımızın perçinlenmesi üzerine yürütülmeli.  Bu amaca yönelik Evet denilmesi gerektiği ortaya konulmalıdır.

Dolayısıyla terör örgütleri üstüne kampanya asla oturtulamaz. Bu son derece yanlıştır.

Bunun haricinde kampanya kişiselleştirmemeli, partilileştirmemeli.

Unutulmamalıdır ki bu bir seçim değil, Referandum.

Türkiye Cumhuriyeti’nin sıçraması, güçlenmesi ile alakalı refah seviyesinin, ekonomik seviyesinin kalkınması, yükselmesi, insanların daha mutlu olması için gerekli olan düzenleme olduğunu, onun için EVET denilmesi gerektiğinin anlatılması adına altı çizilmesi gereken önemli konudur.

Terör örgütleriyle hükümetimizi ve devletimizin zaten yaptığı mücadele ortada ve her türlü takdire şayandır. İnanın bana güvenlik güçlerimizin terörle mücadelesi halkımız nezdinde üst seviyededir. 15 Temmuzlar yaşanmasın diye bile bir kampanya yapılabilir. Bu bile çok etkili olacaktır.

 

SOSYAL MEDYA İHMAL EDİLMEMELİ

Mücadele artık meydanlarda yapılmıyor.

Bazen üç milyonluk şehirde 50 bin kişiyi toplamak çok büyük başarı sayılırken, bugün itibariyle liseli çocuklara bile sosyal medyada telefonlar üstünden 100 binlere ulaşabilecekler. Hatta milyonlara ulaşılabileceği bir çağdayız. Dolayısıyla çağa uygun kampanyaların olması, sosyal meydanının öneminin kavranılması ve hiçbir alanın terk edilmemesi gerekir. Sosyal medyada gençler üzerinde yürütülen Partili Cumhurbaşkanlığı sistemini karalama kampanyalarına karşı gerçek yönleriyle sistemi anlatmak zorundayız.

 

İHANET UYUMUYOR..

Şu ana kadar görülen o ki; Erdoğan adına gelişi güzel danışmanlık yapanlar sadece menfaat ve İkmal üzerine kurulu amaç güdüyorlar.

Reisin yanında olan samimi tek güç halktır, millettir. Reis bu Referanduma da yalnız giriyor. Kendi propagandasını kendi yürütüyor.

Ak parti teşkilatları kazanımdan çok itici reklam peşinde oldular. Halkı kendilerinden uzaklaştırdılar. Bugün AK Parti’nin içerisinde bulunan fetöcüler, hatta bazı yöneticilerin hayır diyeceğine dair ciddi şüpheler var. Çok önemli ipuçları bu şüpheleri güçlendiriyor.

 

ERDOĞAN’DAN KURTULMAK  İÇİN SALDIR!

Dilipak’ın dediği gibi FETÖ hâlâ, yeniden toparlanıp saldırmaktan yana..  AK Parti ve Erdoğan’dan kurtulmak için son bir hamleyi denemek istiyor.. Buna zemin olup olmadığını anlamak için Referandum sonuçlarına bakacaklar. Ve Referandum sonuçlarının düşük çıkması için var güçleri ile çalışacaklar, her yolu deneyecekler.. Referandum sonuçları istedikleri gibi çıkarsa yeniden saldıracaklar.

Burada evet çıkmasından daha önemli olan Evet’in oranıdır.. Onun için CHP, HDP, PKK, PYD, FETÖ, DAEŞ, Türkiye aleyhine kim varsa sağ-sol, Alevi-Sünni, liberal, dindar bütün unsurları ve yedekleri, uyuyan hücreleri göreve çağıracaklar.. Gençler, esnaf, kadınlar, Kürtler, Aleviler, liberaller, daha doğrusu “Gezi bileşenleri” ana hedefleri.  Sosyal Medya ayrı bir alan. Mart’la birlikte topyekun saldırıya geçecekler..

Üniversiteleri ihmal etmemek gerek. Lise son sınıftakiler, oy kullanacaklar. Üniversite öğrencilerini sandığa nasıl götüreceksiniz.. Okulları nerede, sandık nerede? Öğrenci yurtları bu konuda ne alemde. Öğrenci ve Gençlik Dernekleri, Vakıfları ne yapıyor.. Bilinçli propaganda yürütülmeli. Her önüne gelen konuşmamalı.

 

YÜK AK KADINLAR OMUZUNDA

Evet için gecesini gündüzüne katan bir çalışma gerek. Her zamanki secim çalışmalarından çok daha fazla mesai yapmalı, enerji harcanmalıdır.

Sahada o kadar titizlik gösterilmeli, tartışmaya girilmemeli, güler yüz tatlı dil ile Reis ve sistemin ülkeye kazanımları aktarılmalı. Bunun için de başlıklar halinde özet oluşturan halka anlaşılır dille hazırlanmış broşürler dağıtılmalıdır.

Bursa’da ki yükü kadın kolları ile gençlik kolları üstlenmelidir.. Bir partinin en etkili silahı gençliktir. Ne yazık ki gençlik kollarının şu ana kadar neyle meşgul olduğu meçhul.

AK Parti bu anlamda Bursa da kayıp. Ana kademe ise sahaya inmemesinde fayda var. İl müdürünün ne denli tepki topladığı aşikar.

Sayın Torun’un Referandumda Reise ve partisine yapacağı en büyük iyilik tabanın ve Bursalıların gözüne görünmemesidir. O mutluluğunu bozmamalı, şimdi olduğu gibi yükseklerde takılmalı, sahalara inmemelidir. Öyleyse buradaki en önemli misyonu Ak Kadınlar üstlenecek.

Ak Kadınlar Başkanı Gülten Kapıcıoğlu’nun, etkin kişiliğiyle bu zoru başaracağına inanıyoruz.İlk günden beri kadın kollarının yeniden yapılandırma da önemli mesafe kat edilmesi bunun en belirgin göstergesi olarak yorumlanıyor.

Sistemli çalışma başarı getirir. Bu nedenle Reise en büyük destek Anadolu kadınından geleceğine inanıyoruz.

 

Not: Kılıçdaroğlu’nun Referandum kampanyasında “Partili Cumhurbaşkanlığı sistemini saptırın” talimatı verdiği unutulmamalıdır.  Bu bir seçim değil Referandum olduğu unutulmamalıdır. Onların saptırmasına karşı gerçeklerin sürekli taze tutulması önem arz eder.

Kalın sağlıcakla..

.

alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz