Keşfedilen gezegenlerin ipuçları Ulu Cami’de..

26 Şubat 2017 Pazar, 19:26
bursaulucamiminber

Bursa Ulu Cami minberine işlenmiş farklı cisimler bulunması nedeniyle astronomi uzmanlarını inceleme yapmak üzere kente davet edildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da Ulu Cami minberindeki cisimlerin, astronomiye dair önemli ipuçları verebileceğini belirtti. Bursa’nın değerleriyle geleceğe ışık tuttuğunu hatırlatan Altepe, ilmin ve medeniyetin kaynağının Anadolu olduğunu aktardı. Altepe, şöyle devam etti:

“Bilim adamlarımız dünyaya ilmi öğretti. Sıfırı, pi sayısını, sinüsü, kosinüsü, yer çekimini ve atomun parçalanmasını da bizim bilim adamlarımız Batı’ya naklettiler. İşte onlardan biri de astronomi ile ilgili çalışmalar. ‘Dünya yuvarlaktır’ dediğinde başına gelmedik kalmayan Galileo Batı’da bunları savunurken ondan 230 yıl kadar önce Bursa’da Ulu Cami yapımında 1399 yılında buraya güneş sistemi işlenmişti. Bu sistem, Kadızade-i Rumi ve Molla Fenari’nin ortak görevlerinde, her ikisinin de isminin geçtiği önemli bir eser.”

Ulu Cami minberi

Ulu Cami minberi

“Plüton, 618 yıl önce bu minbere işlenmiş”

Minberde Plüton’un da olduğuna değinen Altepe, şunları söyledi: “Yaklaşık 80 yıl önce var olduğu bilinen Plüton, 618 yıl önce bu minbere işlenmiş. Burada gizemini koruyan farklı bir gezegen de var. Bu gezegenin de bugünlerde bilim adamlarının üzerinde çalıştığı ve ‘Yeni gezegen bulundu’ şeklinde açıklama yapılan gezegenlerden biri olduğunu tahmin ediyoruz. Bilim adamlarımız çok daha önceden bunların çalışmalarını yapmışlar, 618 yıl önce tarih atarak buraya işlemişler. Tüm bilim adamlarını, astronomları ve bu konuda yetkili otoriteleri çağırıyoruz. Gelsinler, bunların sırlarını çözsünler ve buradan Batı’ya verdiğimiz bu ilim ve bilgileri en güzel şekilde ortaya çıkarsınlar. Bu konuda elimizde güzel bir kaynak var. Herkesi Bursa’ya, Ulu Cami’ye ve bu eserleri aydınlatmaya davet ediyoruz.”

Kaynak: yeniakit

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz