Ülkücü ve Milli Görüş tabanı referandum kararını verdi

14 Şubat 2017 Salı, 11:21
ulkucu-ve-milli-gorus-

Saadet Partisi yönetiminin anayasa referandumunda ‘hayır’ görüşünü açıklamasının aksine Milli Görüş tabanı ‘evet’ten yana tavır alırken, Akşener taraftarlarının ‘hayır’ kampanyalarına karşı eski Ülkücülerin de referandumda Bahçeli’yi destekleyerek ‘evet’ diyecekleri ortaya çıktı.

 Akit’e konuşan Ülkücü ve Milli Görüşçü camianın önde gelen isimleri, her iki tabanın seçmenlerinin 16 Nisan’da yapılacak olan anayasa referandumunda ‘evet’ diyeceklerini açıkladılar. İşte o görüşler…

 

 

AKIL VE MANTIK ‘EVET’ DİYOR

Türkeş’in yakın çalışma arkadaşı ve milliyetçi camianın önemli isimlerinden Prof. Dr. Turan Güven: “Ülkücü tabanda, dünya yansa bir çöpü dahi yanmayacak fanatik bazı tipler var ve bu tipler ‘hayır’ diyor. Bu tipler, Erdoğan düşmanlığı nedeniyle ‘hayır’ diyor fakat bu ülkesini, vatanını, geleceğini düşünen ülkücüler ‘evet’ diyorlar. Ülkem, milletim, devletim ve mensubu olmaktan şeref duyduğum İslam ümmeti için hayırlı işler yapan herkesin arkasındayım. Ülkemin meselelerine her türlü önyargılardan uzak, akılcı ve bilimsel bir açıdan bakmak istiyorum. Yüzde 92 ile kabul edilen darbe Anayasasına ‘hayır’ demiştim. Bugün de referanduma sunulan bir Anayasa var… Darbecilerin yaptığı Anayasanın son tortuları 36 yıl sonra temizlenirken, Türkiye bir sistem değişikliğine gitmektedir. Ben bu referandumda ‘evet’ diyeceğim.”

TAPINAKÇILARLA BİR OLMAYIZ

Ülkücü Doç. Dr. Veysi Erken: “Eğer bir kişi gerçekten bir ülkücü ise referandumda kesinlikle ‘hayır’ diyemez. Bu ülkenin insanını, bu gönül coğrafyamızın insanını seven ve hatta kendisini ülkücü olarak tanımlayan hiç kimse tapınacakçılarla bir olup ‘hayır’ diyemezler. Daha önce ifade ettiğim gibi benim kanaatim Anayasanın tamamen değiştirilmesi yönündedir. Mevcut Anayasa Türkiye’nin gelişmesi önünde bir engeldir. Yapılmak istenen değişiklikler sadece mevcut durumdan daha iyidir. Bunu müzmin muhaliflerle de konuştum. Maalesef şahısların düşmanlığı üzerinde muhaliflik yapıyorlar. ‘Hayır’ için milletin karşısına bir ‘şer’ ittifakı kurulmuş.”

BAHÇELİ TEŞHİSİ KOYDU

Ülkücü işadamı Mahmut Göktürk: “Sayın Bahçeli, neden ‘evet’ denilmesi gerektiğini çok güzel ifade etmiştir. Bugüne kadar Türkiye’nin bir çok önemli siyasi lideri başkanlık sisteminden yana bir tavır ortaya koymuştur. Türkiye’yi 15 senedir yöneten siyasi kadro, ülkemizin geleceği bakımından yeni anayasa değişikliyle başkanlık sistemini uygun görmüştür ve bizler de 16 Nisan’da ‘evet’ oyumuzu kullanacağız.”

GURBETÇİ DESTEĞİ

Uzun yıllardır Almanya’da yaşayan eski IGMG Genel Başkanı Ali Yüksel: “Benim Almanya’da görüştüğüm, sohbet ettiğim insanlar referandumda ‘evet’ diyeceklerini ifade ediyorlar. ‘Evet’ diyeceklerini ifade eden Milli Görüş mensupları, ‘Türkiye’nin ivedilikle darbe anayasasından kurtulması gerekiyor. Eksiklikleri olsa bile yeni anayasanın eski darbe anayasasından daha iyi olacaktır ve bu nedenle evet diyoruz’ şeklinde görüşler ifade ediyorlar. Avrupa’da yaşayan ve sağduyulu hareket eden Müslümanlar, referandumda mutlaka ‘evet’ diyeceklerdir.”

CHP VE HDP’LİLER BÖLÜYOR

IGMG Kadın Kolları Kurucu Başkanı ve UETD Genel Başkan Danışmanı Güleser Topuz: “CHP’li ve HDP’liler, Sayın Karamollaoğlu’nun anayasa değişikliği teklifinin referanduma sunulması durumunda parti olarak ‘hayır’ oyu kullanacaklarına dair sözlerinden cesaret alarak Avrupa’daki Milli Görüş tabanını etkilemeye ve hatta tabanı ‘hayır’ cephesinde kutuplaştırmaya çalışıyor. Avrupa’da yaşayan Milli Görüşçüler, ‘Milli Görüş’ün 40 yıllık Türkiye hayallerini, rüyalarını Tayyip Erdoğan ve AK Parti gerçekleştirmiştir. Bizim hayallerimizi gerçekleştiren Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği yoldan gitmek bizim görevimizdir’ diyorlar. Allah’ın izniyle Milli Görüş tabanı oylarına sahip çıkarak referandumda ‘evet’ diyecektir.”

DÜŞMANLIK YAPIYORLAR

Almanya’da yaşayan gazeteci, yazar Hayrettin Özcan: “Almanya’da yaşayan hem Ülkücü tabanı hem de Milli Görüşçü tabanı etkilemeye çalışan ve bu yönde çalışmalar yapan, yıllardır fanatik Devlet Bahçeli ve Tayyip Erdoğan düşmanlığı yapan küçük bir kesim var. Bu kesim teşkilatların etrafında ‘hayır’ oyu toplamak için çalışmalar yapsa da hem gerçek Ülkücü taban ve hem de Milli Görüş tabanı referandumda ‘evet’ diyecektir. Bizim gözlemlerimiz ve şahit olduğumuz söylemler bu yöndedir.”

 

 

Yeni Akit

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz