Cumhurbaşkanı’ndan ‘MHP’li Bakan’ açıklaması

22 Ocak 2017 Pazar, 12:15
erdogan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika gezisi öncesinde Atatürk Havalimanı’nda gazetecilere açıklama yaptı. Erdoğan, gündemde oldukça yer tutan ‘MHP’li Bakan’ konusu ile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika gezisi öncesinde kritik açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları:

FETÖ’yle mücadele bağlamında muhataplarımızdan taleplerimizi dile getireceğiz. FETÖ’nün tasfiye edilmesi için yoğun çaba sarf ediyoruz.

KATİL SÜRÜLERİ…

Afrikalı dostlarımız arasında bu örgüte, bu örgütün niyetlerine hassasiyet artmaktadır. Bu katil sürülerinin artık diyalog hizmet eğitim ticaret diyerek gizlenme ihtimalleri kalmamıştır. Afrika ülkelerinde Tanzanya olsun, Mozambik olsun, diğerleri olsun FETÖ’nün bu ülkelerdeki yoğun faaliyetleriyle ilgili oradaki devlet başkanlarıyla bu konuları da masaya yatırıp değerlendirmelerini inşallah yapmış olacağız.”

SORU & CEVAP

‘MHP’Lİ BAKAN’ AÇIKLAMASI

Ülkemizle alakalı açıklamaları henüz erken buluyorum. Bu sürecin parlamento aşaması başarıyla sonuçlanmıştır. Şimdi gerçek sahibine, millete gideceğiz. Milletimizin bu referandumda vereceği karar ne olacak? Bunu görmek lazım.

HEMEN BİR SEÇİM SÖZ KONUSU DEĞİL

Milletimiz onaylıyorsa onaydan sonra hemen bir seçim söz konusu değil. Ondan sonra bir seçim süreci var. 2019’da tekrar millete gidilecek. Millet ne karar verecek? Onu da görmek gerekiyor. Ondan sonra bu adımları atalım.

Özellikle partili bir cumhurbaşkanı süreci bir defa bu işin en farklı yönü olacak. Özelikle Türkiye’nin geleceğe yönelik performansını arttırıcı kararlar almasının gereğine inanıyoruz.

‘REJİM DEĞİL SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ’

Her ne kadar birileri rejim değişikliği diyorsa da alakası yok. Bu bir sistem değişikliğidir. Bu sistem değişikliği de kusura bakmasınlar kısa süre önce başlamış değil. Cumhuriyetimizin kuruluşuna dayanır.

Hani tek adam diyorlar ya, cumhuriyetin kuruluşunu bilmezlerse bunu bilemezler. Milletimizin vereceği karar bizim için baş göz üzerinedir. Ama 2019’da seçim yapılır, yeni partili cumhurbaşkanı seçilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz