Yeni anayasa şimdiden hayırlı olsun

20 Ocak 2017 Cuma, 01:10
bekir bozdağ

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yeni anayasa çalışmaları ve FETÖ elebaşı Gülen’in iadesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bozdağ, FETÖ’nün iadesi hakkında yaptığı açıklamada, “Trump’ın ABD’nin yeni başkanı olması bizim bu konuda olumlu gelişmeler olacağına ilişkin beklentilerimizi yükseltti” şeklinde konuştu.

“CUMA GÜNÜ BİTER” 

Anayasa değişiklik teklifinin meclisteki görüşmelerinin bitmesinin ardından geçilecek olan referandum sürecine de değinen Bozdağ, “Görüşmelerin muhtemelen cuma günü biteceğini düşünüyorum. Anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur görüşmelerinin cuma günü bitmesi halinde yasa onaylanması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önüne gelecek, referandum tarihi de bu onay tarihiyle bağlantılı olacak. Yani 2 Nisan olabilir, 9 Nisan olabilir. Daha öncesi olur mu bilmiyorum” değerlendirmesini yaptı.

 ‘Evet’ çıkacağına inanıyorum

Referandumdan çıkabilecek sonuca da değinen Bozdağ, “Ben ‘evet’ çıkacağına inanıyorum. Çünkü Türk milleti bu konuyu siyasilerden daha yakın takip ediyor. Parlamentoda da söyledim, millet emin olun iktidardan da daha akıllı, muhalefetten de daha akıllı. Olanı, biteni bizden daha iyi okuyor, daha iyi analiz ediyor, daha iyi değerlendiriyor. O yüzden ben milletimizin bu değişikliğin Türkiye’nin ve aziz milletimizin istiklali, istikbali, istikrarı ve güçlü geleceği için, güçlü Türkiye için, güçlü ve etkin bir yasama ve yasama denetimi, güçlü bir iktidar kurma gerekliliğini bizden daha iyi gördüğüne inanıyorum. ‘Evet’ diyeceklerine inancım tam. Onun için de ‘hayırlı olsun’ diyorum” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz