Türkiye’nin ‘Şanghay’ tokadı Avrupa’’da panik…

28 Kasım 2016 Pazartesi, 12:54
türkiye ab

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Şanghay İşbirliği Örgütü’ne ilişkin açıklaması AB’’de şaşkınlığa neden oldu. Avrupa Halk Partisi lideri Weber, “”Türkiye’nin Çin ve Rusya’ya yönünü çevirmesi şaşırtıcı” dedi. Avrupa Parlamentosu’’ndaki Türkiye oylaması öncesi yapılan oturumda dikkat çekici tartışmalar yaşandı. En ilginç açıklama ise AP’deki en büyük siyasi grup olan Avrupa Halk Partisi’nin (EPP) Başkanı Manfred Weber’den geldi. AB ve Türkiye’nin bir yol ayrımında bulunduklarını belirten Weber, istikrarlı bir Türkiye’den yana olduklarını kaydetti. Weber, son günlerde Türkiye’de Şangay Beşlisi konusunun gündeme geldiğini anımsatarak, “Türkiye’nin Çin ve Rusya’ya yönünü çevirmesi şaşırtıcı” ifadelerini kullandı.

KAYBETME KORKUSU VAR 

Romanya Milletvekili Cristian Dan Preda ise, “Vereceğimiz kararda son derece dikkatli olmamız gerekiyor. AP’de müzakerelerin dondurulması kararından sonra Ankara, tamamen vazgeçme kararı alabilir” şeklindeki kaygılarını dile getirdi.

STRATEJİK HATA OLUR 

Muhafazakarlar ve Reformcular Grubu Başkan Yardımcısı Geoffrey Van Orden, NATO toplantısı için gittiği İstanbul’dan yeni döndüğünü hatırlatarak, “Bizlerin bu tavrından Türk halkı hoşnut değil. Yıllardır terör ve göç sorunları ile mücadele eden bir ülke Türkiye. Türkiye’ye kapıyı kapatmak AB için stratejik bir hata olur” dedi.

Yenel: Önyargılardan kurtulmaları gerekli

İngiliz Financial Times gazetesi, Türkiye’nin AB Büyükelçisi Selim Yenel’in, gazetede çıkan bir analize karşı kaleme aldığı yazıyı yayımladı. Yenel yazısında, ‘iki tarafında da daha fazla anlayışa ihtiyacı olduğu bir dönemde Avrupa Parlamentosu’nun önyargılarını uzakta tutmak istediğini göstermesi ve daha iyi bir yol aramak için elini uzatması gerektiğini’ yazdı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz