Erdoğan: Burnumuzun dibindeki bu adalar bizimdi

29 Ekim 2016 Cumartesi, 21:05
erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lozan Antlaşması’na atıfta bulunarak, “Burnumun dibindeki adalar, bağırıyoruz, çağırıyoruz bu adalar bizimdi, bu adalarda bizim eserlerimiz var, tarihimiz var, camilerimiz var, kervansaraylarımız var. Rahatsız oluyor adam” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Misak-ı Milli hatırlatmasını yineleyerek, “Ben Lozan dedim, rahatsız oldular. Niye rahatsız oluyorsun? Burnumun dibindeki adalar, bağırıyoruz, çağırıyoruz bu adalar bizimdi, bu adalarda bizim eserlerimiz var, tarihimiz var, camilerimiz var, kervansaraylarımız var. Rahatsız oluyor adam. Niye rahatsız oluyorsun? Bunların altına kim imza attıysa sorumludur sorumlu” dedi.

Erdoğan, Ankara’da iki yılda yapımı tamamlanan Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı’nın açılışında konuştu. Musul operasyonu ile yeniden gündeme gelen Misakımilli sınırlarına değinen Cumhurbaşkanı, şöyle konuştu:

Misak-ı Milli diyorum ya, Gazi Mustafa Kemal bir Misakımilli çizgisi çizmişti, birilerini rahatsız etti. Niye rahatsız oluyorsunuz? Ben tarih dersi veriyorum, incele, bak, ne var o Misakımilli’de? Ben Lozan dedim, rahatsız oldular. Niye rahatsız oluyorsun? Burnumun dibindeki adalar, bağırıyoruz, çağırıyoruz bu adalar bizimdi, bu adalarda bizim eserlerimiz var, tarihimiz var, camilerimiz var, kervansaraylarımız var. Rahatsız oluyor adam. Niye rahatsız oluyorsun? Bunların altına kim imza attıysa sorumludur sorumlu.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz