Erdoğan’dan FLAŞ karar: Taarruza başlıyoruz

19 Ekim 2016 Çarşamba, 15:22
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Terör örgütlerinin bize saldırmasını beklemeyeceğiz, nerede yuvalanıyorsa tepelerine bineceğiz.” dedi.

“SABRETMEYECEĞİZ”

“Siyasette büyük bedeller ödedik. Darbelerle, muhtıralarla büyük zaman kaybettik. Aynı zaman yarışa başladığımız ülkelerin fersah fersah gerisinde kaldık. Terörle mücadelede, kardeş kavgalarında binlerce neslimizi kaybettik. Artık bedel ödemek istemiyoruz. Türkiye artık bu yanlış güvenlik anlayışını terk etmiştir, bitirmiştir.

“40 BİN PKK’LI ÖLDÜRDÜK”

40 bin PKK’lı öldürdük eylemleri durduramadık çünkü biz sadece saldırılara karşılık veriyorduk. Bundan sonra sorunların kapımızı çalmasını beklemeyeceğiz, bıçak kemiğe dayanana kadar sabretmeyeceğiz, artık sorunların üzerine biz gideceğiz. Terör örgütlerinin bize saldırmasını beklemeyeceğiz, nerede yuvalanıyorsa tepelerine bineceğiz.

“YA TESLİM OLACAKLAR YA DA DEFOLUP GİDECEKLER”

Bundan sonra ülke içinde ve dışında saklanan PKK’lıları inlerinde bulup bertaraf ediyoruz. Ülke içinde bunların yıllardır gizlendiği, eylem hazırlığı yaptığı yerleri birer birer tespit edip yok edeceğiz. Şimdiden söylüyorum: Biz kendilerini bulup yok etmeden nereye gideceklerse gitsinler. Ya imha olacaklar, ya teslim olacaklar ya da defolup gidecekler.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen 28.Muhtarlar Buluşması’nda konuştu. Erdoğan, Türkiye’nin artık tehdit unsurlarının gelip saldırmasının beklenmeyeceğini, gerektiğinde sınır ötesinde müdahale yapılacağını ifade etti.

Terör örgütü PKK ile mücadele kapsamında yeni askeri strateji geçtiğimiz haftalarda açıklanmıştı. Buna göre, asker artık saldırı olmasını beklemeyip, sahaya çıkıp terörist aramaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu stratejinin artık sınır ötesine taşındığını açıkladı.

MİSAK-I MİLLİ KONUSU

Erdoğan, savunmada 1923’ten bu yana mevcut sınırları korumak üzere bir anlayışı varolduğunu, bunun da yanlış bir anlayış olduğunu belirterek, ”Maalesef hem batı hem de güney sınırlarımızda Misak-ı Milli hedeflerimizi koruyamadık. Dönemin şartları itibarıyla bu durumu mazur görenler, göstermeye çalışanlar olabilir. Bu yaklaşımı bir yere kadar mazur görmek mümkündür. Asıl vahimi, zorunluluklardan kaynaklanan bu durumu esas olarak kabul edip kendimizi tamamen bu kabuğun içine hapsetme anlayışıdır.

‘BU ANLAYIŞI REDDEDİYORUZ’

Biz işte bu anlayışı reddediyoruz. Türkiye’yi 1923’ten beri böyle bir kısır döngüye hapsedenlerin amacı coğrafyamızdaki bin yıllık varlığımızı, Selçuklu veOsmanlı geçmişimizi bize unutturmaktır.” ifadelerini kullandı.

‘1923 PSİKOLOJİSİYLE HAREKET EDEMEYİZ’

Erdoğan ayrıca o dönem politikalırının güncelliğini yitirdiğini söylerek, şu ifadeleri kullandı:

”Biz 780 bin metrekareye, 20 milyon metrekarelerden geldik. 2016 yılında 1923 psikolojisiyle hareket edemeyiz. Biz o tarihteki konumumuzu korumayı korumak üzerine kuramayız.”

‘NEREDELERSE ORAYA GİDECEĞİZ’

Türkiye artık bu yanlış güvenlik anlayışını terkettiğini söyleyen Erdoğan, ”Bundan sonra sorunların kapımızı çalmasını beklemeyeceğiz, bundan sonra bıçak kemiğe dayanana kadar sabretmeyeceğiz, gırtlağımıza kadar bataklığa gömülmeye rıza göstermeyeceğiz. Artık sorunların üzerine biz gideceğiz. Terör sorunumuz mu var? Terör örgütlerinin gelip bize saldırmasını beklemeyeceğiz. Bu örgütler, nerede faaliyet gösteriyorsa, nerede yuvalanıyorsa, gidip orada tepelerine tepelerine bineceğiz.” dedi.

‘MUSUL’DA OLACAĞIZ’

Erdoğan Musul meselesi için de önemli açıklamalarda bulundu. ‘Musul’da olacağız’ diyen Erdoğan, ”Hava unsurlarının operasyonuna katılması konusunda ABD ile mütabakata varıldı. İnşaallah, diğer unsurlarda ilerleme olacak.” şeklinde konuştu.

Erdoğan ayrıca, ”Türkiye’nin Musul operasyonuna girmesini engellemeye çalışanlar, Suriye’deki oyunlarını bozmamızdan rahatsız olanlardır. İstiyorlar ki Türkiye yerinde otursun, olup bitenleri seyretsin, sonra da payına düşen bedel neyse onu ödesin.” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz