Bahçeli: Başkanlık sistemini sabote etmek doğru değildir

16 Ekim 2016 Pazar, 12:15

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başkanlık sistemine ilişkin konuştu. Bahçeli, sistem tartışmasının zenginlik olduğunu ifade ederek, “siyaseti tıkamamak gerek” dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başkanlık sistemi ile ilgili tartışmalara ilişkin, “Neyi anlatmak istediğim ve tam anlattığım kanatindeyim. Herkesin bildiği gibi anlama çabası içinde bu çabaya da saygı duyuyorum. Tartışmalar siyaseti zenginleştirecek ve sistem tartışmalarına son verecek hayırlı bir sonuca ulaşırsa da bundan memnuniyet duyacağımı ifade edeyim. ” diye konuştu.

“SİYASETİ TIKAMAMAK GEREK”

Bahçeli devamında “Siyaseti kaosla tıkamamak gerekir. MHP’nin ilkeleri vardır” vurgusunda bulundu:

“Meclis’e gelinir, Meclis’te 330 ile 367 aralığında bir sonuç çıkarsa tabiatıyla referanduma gitmek lazım. Ama böyle bir hayırlı gelişmeyi, sabote etmek doğru değildir. Böyle bir hayırlı gelişmeye başka türlü yaklaşarak kaos ve kriz ortamının devamında veya bir başka ifadeyle şu an yaşanmakta olan fiili durumun devamını arzulayanlar ise Türkiye’de kaosun kurucuları, kaosun yaşatıcıları ve darbe çağrıcıları olarak da tarihte yerini alacaklardır”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz