O TUZAK DÜĞÜNE GELME REİS!

11 Ekim 2016 Salı, 23:35
erdogan

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) İbrahim Burkay’ın dünür olduğu çocuklarının düğününe Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ı davetli olması Bursa’yı ayağa kaldırdı.

Konuyla ilgili çarpıcı bir yazı kaleme alan Şehir gazetesi yazarı Mahmut Çakmak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tuzağa düşürülmeye çalışıldığını belirterek  “O tuzak düğüne gelme Reis” çağrısında bulundu.

Çakmak’ın yazısı şöyle:

Reis…

Siz Bursa’yı seversiniz. Bursa’nın sizdeki yerinin çok ayrı olduğunu da biliyoruz. Her fırsat bulduğunuzda Bursa’ya geliyorsunuz.

Aynı şekilde Bursa halkı da sizi sever. Verdiği destekle de 15 yıldır bunu kanıtladı zaten. Cumhuriyet tarihi boyunca, hiçbir siyasi harekete vermediği desteği sizin şahsınızda AK Parti’ye vermiştir, vermeye de devam etmektedir.

O yüzden Bursa halkı sizin bu şehre gelişinizi, her zaman olduğu gibi hasretle ve coşku ile beklemektedir. Bursa halkının sizi başının üstünde taşıyacağından hiç şüpheniz olmasın.

Amma velakin…

22 Ekim günü, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın dünür olacağı o tuzak düğüne lütfen gelmeyin!

Neden mi?

Hem Altepe, hem de Burkay, hain 15 Temmuz Kalkışması’nın ardından Bursa’da en çok eleştirilen, en çok tepki çeken isimlerdir.

Haklı tepkinin gerekçesini nete getirebilmek için size düğün sahiplerinden biraz bahsetmek isterim.

Dünürlerden Recep Altepe ile başlayalım.

15 Temmuz öncesi “FETÖ ile mücadele bizim işimiz değil. Bizim işimiz belediyecilik. Herkes kendi işine baksın. Kimse bizim işimize karışmasın!” Diyen Altepe’ye; 15 Temmuz gecesi hem AK Parti teşkilatlarından hem de Bursa halkından çok ciddi eleştiriler geldi.

Dünürü, genel sekreterinin oğlu ve danışmanının kardeşi tescilli FETÖ’cü iken, halen daha bu isimlerin arkasında durmaya çalışan Altepe’ye, Bursa kamuoyunda çok ciddi bir tepki oluşmuş durumda.

Ya diğer dünür?..

İbrahim Burkay’la ilgili durum nedir?

Şudur:

Seçimlerinde Bugiad’la birlikte hareket ederek BTSO başkanı olan İbrahim Burkay, 17/25 Aralık’tan sonra dahi tüm eleştirilere rağmen, BTSO’ da bu hainlerle birlikte hareket etmeye devam etmiştir.

15 Temmuz sonrasında, Burkay yönetimden Feridun Kahraman, Şakir Umutkan ve Emin Akça şu an FETÖ üyeliğinden dolayı tutuklu bulunmaktadır!

Anlayacağınız, Burkay da tıpkı Altepe gibi, Bursa kamuoyundan çok ciddi tepkiler almaktadır.

Gelelim bu düğünden neden tuzak diye bahtettiğimize…

Her iki isim de, gelen bu tepkiler karşında ciddi manada köşeye sıkışmış ve bunalmış durumda!

İşte bu noktada, 22.Ekim tarihine uydurulan bir kaç açılış bahane edilerek o günün akşamına bu iki ismin dünürlük merasimi konuldu!

Amaç, düğüne katılımınızı sağlayarak, kamuoyu ve vicdanlar nezdinde son derece tartışmalı olan bu iki ismin arkasında olduğunuz algısını oluşturmak!

Bu algının işaret fişeklerini yerel basından takip ediyoruz. Son olarak, Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın köşesinde, bu türden bir algı yönetimi yapmaya çalıştı Recep Altepe.

Altepe’nin, 29 Eylül’de düğün davetiyesi vermek için gittiği Beştepe ile ilgili sorulan

sorulara verdiği cevaplar son derce enteresan:

“Sayın Cumhurbaşkanı ile ilk defa görüşmüyorum ki. Gerektiğinde beni arıyor, gerektiğinde ziyaretine gidiyorum. Biz hep birlikte siyaset yaptık. 29 Eylül Perşembe günü de kendisini ziyaret ettim.”

Cumhurbaşkanlığı’nın 29 Eylül tarihli randevu listesinde isminin olup olmadığının sorulması üzerine de şunları söylüyor:

“Doğru, randevum yoktu. Sayın Cumhurbaşkanımızın Özel Kalemi’ni aradım ve ziyaret etmek istediğimi söyledim. Kendisine sordular, o da kabul etti. O saatte Anayasa Mahkemesi Başkanımız Sayın Prof. Dr. Zühtü Aslan’ın randevusu vardı. Fakat önce beni kabul etti.”

Verilmek istenen mesaj, yaratılmak istenen algı son derece açık ve net:

“Benim Cumhurbaşkanı ile aram çok iyidir. Cumhurbaşkanı beni sever ve her zaman yanımdadır.”

Ne yazık ki, sizi uyarmak istediğim durum tam olarak budur.

O yüzden, başta da belirtiğim gibi Bursa’ya her zaman gelin. Başımızın üstünde yeriniz var.

Ancak bu tuzak kokan düğüne katılırsanız, size gönülden bağlı olan, 15 Temmuz’daki hain kalkışma sonrasında bir aya yakın sokaklarda nöbet tutan, hiçbir beklentisi olmadan canını feda etmekten çekinmeyecek olan Bursa halkını üzersiniz.

Bu iki ismin dünür olduğu düğüne katılmanız, FETÖ ile mücadeleye önemli oranda ket vuracak bir gelişme olacaktır!

Zaten tuzaktaki maksat tam olarak budur.

Bu iki isimle birlikte resim verecek olmanız, mücadeledeki samimiyetin sorgulanmasına neden olacaktır.

Sizden ricamızdır:

Bunu hem kendinize hem de bize yapmayın!

Her zaman olduğu gibi sadece sokağın ve milletin sesine kulak verin. Sizin sayenizde makam ve koltuk sahibi olanların; bir de bu ihanetten, bu şekilde aklanmasına müsaade etmeyin!

Kaynak: sehirmedya.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz