AK Parti’den çok kritik Mısır açıklaması

07 Temmuz 2016 Perşembe, 12:39
ak parti logo

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, Mısır’a da heyet gönderileceğini belirterek “Mısır’la da, İnşaallah yumuşama sağlanacak” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, “Mısır’la da İnşaallah yumuşama sağlanacak. Dolayısıyla bu bölgedeki yumuşamayla İnşaallah Suriye’de artık akan kanı durdurmamız gerekiyor” dedi. Dişli ayrıca bayramdan sonra Mısır’a da heyet gönderileceğini aktardı.

AÇIK KAPI POLİTİKASINA DEVAM

Başbakan Yıldırım’ın hem ekonomi hem de dış politika konusunda CumhurbaşkanıErdoğan’la istişareler sonucu çok büyük mesafe katettiğini dile getiren Dişli, Rusya ve İsrail’le yeni açılımın yapıldığını, bayramdan sonra Mısır’a da heyet gönderileceğini aktardı.

Dişli, şunları söyledi:

“Mısır’la da İnşaallah yumuşama sağlanacak. Dolayısıyla bu bölgedeki yumuşamayla İnşaallah Suriye’de artık akan kanı durdurmamız gerekiyor. 460 bin kişi hayatını kaybetti, 4,8 milyon Suriyeli ülkesini terk etti. Suriye, fiziki olarak zaten bina ve insan stoku olsun, alt üst oldu. Batılılar, Suriye’den doktorları, mühendisleri, işlerine yarayacak olanları aldılar. Yine Türkiye’ye ihtiyaçları oldu, biz dedik ki, ‘3 milyon misafirimizi, sizden yardım bekleyeceğiz diye almadık. Ecdadımızın yaptığı gibi zorda olan herkese kapılarımızı açtık.’ Açık kapı politikamızı da devam ettireceğiz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz