Ayasofya’da 80 yıl sonra bir ilk Ezan!

02 Temmuz 2016 Cumartesi, 01:34
ayasofya

İnsanlık tarihinin en eski ve en önemli eserlerinden biri olan Ayasofya Camisi’nde Kadir Gecesi şerefine ezan sesi yankılanacak.

Diyanet Tv’de yayınlanan sahur programı ‘Bereket Vakti’, Kadir Gecesinde Ayasofya’da çekiliyor.

80 YIL SONRA İLK EZAN

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in de katıldığı sahur programında Kadir gecesi ilgili bilgilerin yanısıra Kuran-ı Kerim ve Ezan da okunacak. Böylece Ayasofya’da 80 yıl sonra ilk kez ezan okunmuş olacak.

Bereket Vakti sahur programının Ayasofya’daki yayını 3 saat sürecek. Bu yayın süresinin yarısı Kur’an-ı Kerim ziyafetine ayrılırken Fatih Koca tarafından da Ayasofya’da okunacak Ezan ile yayına son verilecek.

Program Ali Bektaş’ın sunumuyla 2 Temmuz saat 00.30’da başladı.

EZANI FATİH KOCA OKUYACAK

Ezanı ise “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma”  yarışmalarında dereceler alan ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk Din Mûsikîsi Öğretim Görevlisi olan Fatih Koca okuyacak.

Fatih Koca aynı zamanda Din Görevlilerinden oluşan ilk Diyanet Türk Tasavvuf Musikisi Korosu’nu kurdu ve kurucu şefi oldu. Koca, halihazırda Türkiye’nin birçok yerinde  ve Balkanlarda Ezan, Mûsikî ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma seminerlerine öğretici olarak katılmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz