MHP’den Bahçeli’siz kurultay açıklaması

16 Haziran 2016 Perşembe, 11:28
mhp

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, “Bahçeli’siz Kurultay senaryosu yazanlar, 10 Temmuz’da hayal kırıklığına uğrayacaklardır.” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, olağanüstü kurultay sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yalçın, MHP’nin olağanüstü büyük kurultayına yönelik yapılan açıklamalara değinerek, yargı kararlarına güvenerek MHP Genel Merkezi karşısında muhalefete soyunanların durumdan vazife çıkardıklarını bildirdi.

ÇAĞRI HEYETİNİN KARARI HÜKÜMSÜZDÜR

Bu kişilerin mahkeme kararlarının tanıdığı hakların ve çizdiği sınırların ötesine geçtiklerini savunan Yalçın, “MHP Genel Merkezi 10 Temmuz 2016’da olağanüstü kongre yapılması kararı aldığından, Çağrı Heyetinin bundan sonra olağanüstü kongre toplama girişimi hükümsüzdür. Dolayısıyla Çağrı Heyeti’nin yapmaya çalıştığı Kongre hukuki hiçbir sonuç doğurmayacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

BAHÇELİ’SİZ KURULTAY SENARYOSU YAZANLAR…

Kurultayın hukuken toplanmış sayılabilmesi için tüzüğün yetkili kıldığı kişilerce açılışının yapılmasının zorunlu olduğunu belirten Yalçın, şunları kaydetti:

Kendilerine muhalif diyen müzminlerin 19 Haziran’da yapacakları toplantıya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve parti teşkilatları kesinlikle katılmayacaktır. MHP Gelen Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin istifa edeceğine ve 10 Temmuz’da yapılacak 6. Olağanüstü Kurultaya katılmayacağına dair iddialar da spekülasyondan ibarettir. Bu tür iddiaları ortaya atan kimselerin muhtemelen böyle bir beklentisi ve umudu vardır. Ancak Devlet Bahçeli’siz Olağanüstü Kurultay senaryosunu yazan ve oynayanlar, 10 Temmuz’da hayal kırıklığına uğrayacaklardır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz