Yunanistan’ın Ayasofya’da Kur’an-ı Kerim okunmasından duyulan rahatsızlığa Türkiye’den sert cevap geldi.
Bilgiç, konuya ilişkin soruya yanıtında, Yunanistan Dışişleri Bakanlığının, TRT DiyanetTV’nin ramazan ayı boyunca Ayasofya’da yayınlayacağı“Bereket Vakti Ayasofya” adlı sahur programına ilişkin yaptığı açıklamanın kabul edilemez nitelikte olduğunu vurguladı.
Sözcü Bilgiç, şunları kaydetti: “Başkentinde yıllardır cami yapılmasına izin vermeyen, Batı Trakya Türk azınlığının dini özgürlüklerine sürekli müdahale eden ve İslam karşıtlığını çağdaşlıkla karıştıran Yunanistan’ı üslubunda ve açıklamalarında aklı selime davet ediyoruz. Bu bağlamda, çağdaş, demokratik ve laik toplumların değerleri arasında başka dinlere ve ibadetlerine saygının da bulunduğunu hatırlatmak isteriz.”

MANŞET
13 Kasım 2025MANŞET
13 Kasım 2025MANŞET
13 Kasım 2025MANŞET
13 Kasım 2025MANŞET
13 Kasım 2025MAGAZİN VİDEO
13 Kasım 2025YAŞAM
13 Kasım 2025
1
‘2. darbe olacak’ diyen Albay Hasan Atilla Uğur’un gerçek yüzü ortaya çıktı
2
Mamak belediyesi hayvan barınağındaki görüntüler vicdanları kanattı
3
Yolsuzluk operasyonunda ikinci dalga ; İski müdürü dahil 47 kişi gözaltına alındı
4
TSK’ya terörist benzetmesi yapan Özlem Gürses’e Mustafa Bozbey sahip çıktı
5
Gümüşhane’ye kar yağdı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.